Belföld

A magyar mangóról kérdezték Szijjártót, államférfiként válaszolt

A Magyar Nemzeti Kereskedőház tevékenysége érdekelt egy vicceskedő jobbikos képviselőt, amire komoly választ kapott, Áldomással együtt.

Alig hűlt ki a frissen beszerkesztett, a magyarországi kókuszimportról írt cikkünk, már be is futott a trónkövetelő: a mangó. Ugyanis Magyar Zoltán jobbikos képviselő az alábbi parádés kérdést intézte Szijjártó Péter külügyminiszterhez:

Mészáros Lőrinc és a ‘magyar mangó’ helyzetbehozásán kívül, milyen eredményeket tud felmutatni a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.?

Válasz is jött minderre. Szijjártó arról írt, a Kereskedőház segíti a magyar vállalkozásokat külföldön, na meg az exportkészségüket. És akkor jöjjenek a számok: a miniszter szerint tavaly rekorddöntés volt, “a magyar export 93,3 milliárd eurót tett ki, mely 3 százalékos növekedést jelent 2015-höz képest.”

Tavaly 19 exporttémájú hazai és 124 külföldi eseményt szerveztek, amiken közel 2000 magyar vállalkozás vett részt, közel 4500 üzleti tárgyalás jött így létre.

Itt felemlegeti a magyar vállalkozástörténet talán legpöpecebb nevű cégét, a félig állami tulajdonú Áldomás Kft.-t is, amit 8 millió forint jegyzett tőkével alapítottak, ami üzletel, értékesít és segít a vidék munkahelyteremtésében. Kistermelők termékeit képes értékesíteni külföldön, vagy legalábbis ez a cél az Áldomással. Ma már 130 védjegyet szerzett terméket promotálnak, adnak el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik