Közélet

Pharaon magyar piramisából kihullott egy kő

Szerződést bontott egyik cégével a Magyar Nemzeti Kereskedőház, amely szerint ennek nincs köze a botrányhoz.

 

Nem dolgozik tovább a Magyar Nemzeti Kereskedőház azzal a céggel, amely a 25 éve körözött Ghaith Pharaonhoz köthető – tudta meg az RTL Híradó. A szétválásról azt követően döntöttek, hogy kiderült, egy Pharaonhoz köthető cég Orbán Viktor szomszédságában vett villát, de a kereskedőháznál azt mondták, a botránynak nincs köze a szétváláshoz.

A közös vállalkozás érdemben még nem is működött, eddig csak stratégiáikat egyeztettek, de ez eredménytelenül zárult, ezért úgy  döntöttek, a jövőben nem dolgoznak együtt. Arról hogy melyik fél viszi tovább az eddigi közös céget, nem született döntés.

Ghaith Pharaont egyebek mellett csalással, pénzmosással, vesztegetéssel, fegyverkereskedelemmel, terrorizmus támogatásával gyanúsítják, ezért érvényben is van vele szemben az Interpol elfogató parancsa. Cégei révén ugyanakkor több magyarországi ügyletben is érdekelt, mert a kormányzat szerint sokáig nem lehetett tudni, hogy ez a Pharaon az a Pharaon-e (Németh Szilárd), neve ugyanis tucatnév (Dömötör Csaba) és egyébként is csak egy amerikai titkosszolgálati játszmáról van szó (Orbán Viktor). Bár Pharaon magyar üzleti partnerei közül most kiesett a Magyar Nemzeti Kereskedőház, a MOL egyelőre még megmaradt.  

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik