Belföld
Budapest, 2016. november 7.
Rendõrök helyszínelnek egy letakart holttest mellett 2016. november 7-én a XIV. Füredi utcában, ahol egy autó eddig tisztázatlan körülmények halálra gázolt egy idõs férfit.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Rövid úton visszakerülhet a rácsok mögé a zuglói kokainos gázoló

24.hu
24.hu

2017. 02. 20. 12:47

Az ügyészség újra fellebbezett, hogy előzetes letartóztatásba kerüljön a zuglói kokainos gázolóként elhíresült autós. Amióta a nyomozás tart, a Budai Központi Kerületi Bíróság már háromszor döntött úgy, hogy a gyanúsítottat előzetes letartóztatás helyett házi őrizetbe helyezi, de a Fővárosi Törvényszék – miután az ügyészség ebbe nem nyugodott bele – másodfokon minden esetben visszaküldte a fiatal nőt a rácsok mögé. Ez lesz a negyedik “menet”.

Éppen múlt héten kérdeztük a Fővárosi Főügyészséget az eljárás állásáról. Arról tájékoztattak, hogy február elején újabb bűncselekmény gyanúját közölt a rendőrség a sofőrrel szemben, pontosabban, hogy már halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével gyanúsítják, „mivel a nyomozás során beszerzett, jelenleg rendelkezésre álló bizonyítékok már e bűncselekmény megalapozott gyanúját is alátámasztják.”

A 24.hu akkor úgy értesült, mindez azért történt,

mert elkészült a végleges szakértői vélemény, amely szerint – ahogy az az elsődleges orvosszakértői véleményben is állt – az autós kokaint fogyasztott.Ahogy arról beszámoltunk, a tragikus baleset a Füredi úton történt november 7-én délután 2 óra körül. Egy idős férfi halt meg, miután egy kocsi elütötte. A rendőrség közöle, a gázoló elhajtott, a 25 éves nőt a Szugló utcában fogták el három órával később. A 24.hu akkor úgy értesült, hogy a fiatal nő egy szépségszalonba ment, miután elhagyta a helyszínt. Először a kocsiját találták meg nem sokkal a gázolás után a Nagy Lajos király útján, egy bankfiók előtt, a sofőrt pedig az utcán kapták el. Értesülésünk szerint ő maga hívta fel a rendőröket és elmondta, hogy körülbelül merre találják őt. Ez utóbbit egyébként a bíróság is megerősítette. Két nappal később már felröppentek olyan hírek, hogy a fiatal sofőr kokaint fogyaszthatott.

A nő ellen segítségnyújtás elmulasztása – és egészen február elejéig, pontosabban a fenti gyanúsításig – halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt folyt eljárás.

Hogy a sofőrnek rács mögött van-e a helye, az eddigiek szerint nincsenek egy véleményen a bírók.  A sofőr a baleset után ugyan előzetes letartóztatásba került, de a bíró óvadékért – a már említett kétmillió forintért – cserébe kiengedte volna. Ebben az esetben a legenyhébb kényszerintézkedést, lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek volna el vele szemben, illetve nyomkövetővel látták volna el. Az összeget egyébként az alapján állapították meg, hogy milyen súlyú bűncselekményt követett el a gyanúsított, de figyelembe vették a „személyi körülményeit, vagyoni helyzetét” is. Az autós védője másfél millió forintot ajánlott fel, ám a bíró kétmillióra emelte az összeget. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen. A törvényszék végül másodfokon másképp döntött, egyetértve az ügyészséggel ugyanis úgy vélte, sem a kétmillió forint, sem a nyomkövető nem lett volna elegendő “az eljárási célok eléréséhez, a szökés, elrejtőzés veszélyének kiküszöböléséhez”.

December a bíróság úgy döntött, az autóst mégis kiengedik, ám néhány nappal később vissza is került a rácsok mögé. Ez még egyszer megismétlődött januárban.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.