Belföld
Image: 73203128, Az erzsébet utalvány reklámjai egy villamoson. 2012. január 1-től a béren kívüli juttatások közé emelte a kormány az Erzsébet-utalványt. Az utalvány fogyasztásra kész étel vásárlására költhető el, Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

Kiderült, mennyit keresett az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. a nyugdíjasok karácsonyi ajándékán

24.hu
24.hu

2017. 02. 16. 09:37

Korábban a témában:

Az Átlátszó kikérte a Magyar Államkincstártól a karácsonyi Erzsébet-utalványok költségeit. Ebből kiderül, hogy a nyugdíjasoknak juttatott 28 milliárdos utalványösszeg mellett a kincstár

540 millió plusz áfát fizetett a kibocsátó Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt.-nek szolgáltatási díjként.

A lap arra nem kapott magyarázatot, miért kerültek bele egyedi címletek is. Eredetileg ugyanis úgy volt, borítékonként tíz darab 1 000 forintos utalványt kapnak a nyugdíjasok.

Végül borítékonként négy darab 2 000 forintos és két darab 1 000 forintos utalványt kellett kiszállítani

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2016. decemberében mintegy 53 milliárd forint értékben igényeltek Erzsébet-utalványt a különböző intézmények és a vállalkozások. Ez bő két és félszerese az előző év végi igénylésnek, ami akkor 20 milliárd forint volt.

Az adatokból kitűnik, hogy a nyugdíjasoknak juttatott 28 milliárdos utalványösszeget leszámítva a különféle intézmények és vállalkozások is mintegy 25 milliárd forintnyi Erzsébet-utalványt adtak dolgozóiknak, ami nem kevés, hiszen negyedével több az egy évvel korábbi összegnél.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fotó: 24.hu / Bielik István

Őrizetbe vették a rendőrök M. Richárdot

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.