Belföld
erzsébet-utalvány (erzsébet utalvány, )

Rejtély, hány nyugdíjas kapott Erzsébet-utalványt

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2017. 02. 03. 11:40

Április végén derülhet csak ki.

Sneider Tamás (Jobbik) szeretett volna tisztán látni, miután teljesen eltérő számok jelentek meg. Azt most nem akarta részletezni, mennyire hatékony távoli kontinensen élő nyugdíjasoknak Erzsébet-utalványt küldeni.

Az ellenzéki politikus szerint egy józan pillanatban a kormány is belátja, hogy 52 millió forint elköltése külföldi levelezésre nem túl bölcs döntés. A szakmailag megfontolt, a nyugdíjasok hatékony segítését célzó lépéseket a jövőben is támogatja, de az ad hoc döntéseket elkerülné. Azt viszont szerette volna megtudni Rogán Antal minisztertől, pontosan hány nyugdíjas volt jogosult Erzsébet-utalványra.

200 ezres különbség

Mert miközben a Magyar Posta 2,6 millió Erzsébet-utalvány kézbesítéséről ad tájékoztatást, fideszes nyilatkozatok 2,8 millió nyugdíjast említenek, addig az Ön államtitkára, Demeter Csaba (sic!) pedig úgy fogalmazott, hogy „a kormány tavaly év végén döntött úgy, hogy tízezer forint értékű Erzsébet-utalványt juttat el 2, 7 millió nyugdíjasnak.

Dömötör Csaba államtitkár erre – az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság nyilvántartására hivatkozva – azt válaszolta, 2016. november 21-én “2 631 805 fő” lehetett érintett, de az adat egyrészt az elhalálozás miatt kézbesíthetetlen utalványok, másrészt a 2016 . december hónapban megjelenő új jogosultak száma miatt nem tekinthető véglegesnek.

Így az ONYF tájékoztatása szerint végleges adat csak 2017. április 30-ig elvégzendő elszámolást követően áll majd rendelkezésre.

Végül fejedelmi többesre váltva az államtitkár így zárta válaszát.

Sajnáljuk, hogy a Jobbik abban is partnerre lelt az MSZP-ben, hogy ezt az intézkedést támadja.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Bielik István / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.