Belföld
Budapest, 2016. november 7.
Rendõrök helyszínelnek egy letakart holttest mellett 2016. november 7-én a XIV. Füredi utcában, ahol egy autó eddig tisztázatlan körülmények halálra gázolt egy idõs férfit.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Már biztos, hogy drogozott a zuglói gázoló

24.hu
24.hu

2017. 02. 14. 13:11

Újabb bűncselekmény gyanúját közölte a rendőrség februárban azzal a fiatal nővel szemben, aki halálra gázolt egy idős gyalogost még tavaly novemberben majd elhajtott a helyszínről. A Fővárosi Főügyészség a 24.hu kérdésére közölt,

a sofőrt már halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével gyanúsítják, „mivel a nyomozás során beszerzett, jelenleg rendelkezésre álló bizonyítékok már e bűncselekmény megalapozott gyanúját is alátámasztják.”

A 24.hu úgy tudja, elkészült a végleges szakértői vélemény, amely szerint – ahogy az az elsődleges orvosszakértői véleményben is állt – az autós kokaint fogyasztott.

Az ügyészségtől megtudtuk azt is, hogy az illetékes kerületi ügyészség álláspontja szerint – részben az újabb, jelentős tárgyi súlyú bűncselekmény miatt – az előzetes letartóztatás okai továbbra is fennállnak, ezért indítványozták, hogy hosszabbítsák meg a fiatal nő előzetes letartóztatását újabb három hónappal.

Elhajtott

Ahogy arról beszámoltunk, a tragikus baleset a Füredi úton történt november 7-én délután 2 óra körül. Egy idős férfi halt meg, miután egy kocsi elütötte. A rendőrség közöle, a gázoló elhajtott, a 25 éves nőt a Szugló utcában fogták el három órával később. A 24.hu akkor úgy értesült, hogy a fiatal nő egy szépségszalonba ment, miután elhagyta a helyszínt. Először a kocsiját találták meg nem sokkal a gázolás után a Nagy Lajos király útján, egy bankfiók előtt, a sofőrt pedig az utcán kapták el. Értesülésünk szerint ő maga hívta fel a rendőröket és elmondta, hogy körülbelül merre találják őt. Ez utóbbit egyébként a bíróság is megerősítette. Két nappal később már felröppentek olyan hírek, hogy a fiatal sofőr kokaint fogyaszthatott.

A nő ellen segítségnyújtás elmulasztása – és egészen február elejéig, pontosabban a fenti gyanúsításig – halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt folyt eljárás.

Kiengedik, visszaküldik

Hogy a sofőrnek rács mögött van-e a helye, az eddigiek szerint nincsenek egy véleményen a bírók.  A sofőr a baleset után ugyan előzetes letartóztatásba került, de a bíró óvadékért – a már említett kétmillió forintért – cserébe kiengedte volna. Ebben az esetben a legenyhébb kényszerintézkedést, lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek volna el vele szemben, illetve nyomkövetővel látták volna el. Az összeget egyébként az alapján állapították meg, hogy milyen súlyú bűncselekményt követett el a gyanúsított, de figyelembe vették a „személyi körülményeit, vagyoni helyzetét” is. Az autós védője másfél millió forintot ajánlott fel, ám a bíró kétmillióra emelte az összeget. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen. A törvényszék végül másodfokon másképp döntött, egyetértve az ügyészséggel ugyanis úgy vélte, sem a kétmillió forint, sem a nyomkövető nem lett volna elegendő “az eljárási célok eléréséhez, a szökés, elrejtőzés veszélyének kiküszöböléséhez”.

December a bíróság úgy döntött, az autóst mégis kiengedik, ám néhány nappal később vissza is került a rácsok mögé. Ez még egyszer megismétlődött januárban.

Betépve, ájultan találtak rá áprilisban

Az autóst egyébként meggyanúsították egy másik bűncselekmény elkövetésével is: kábítószer birtoklásának vétsége valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt, amely tehát nem a novemberi, halálos közúti balesethez, hanem egy korábbi cselekményhez köthető. Akkor úgy értesültünk, hogy fiatal nőre egy autóban találtak rá a kormányra borulva. Nem volt magánál. Azt hitték, rosszul van, ezért segítséget hívtak hozzá. A vizsgálatok azonban kiderítették, hogy kábítószert fogyasztott, a drogtól került magatehetetlen állapotba.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.