Belföld

Meghalt Szita Bence gyilkos mostohája

A nő életfogytiglani börtönbüntetését töltötte.

A Blikk úgy tudja, Polcz Erika a kalocsai börtönben halt meg. A nőt 2015-ben melldaganat miatt műtötték, de tavaly újra súlyos betegséget diagnosztizáltak nála. Öt évvel ezelőtt az egész országot sokkolta a brutális gyilkosság, a nő két társával meggyilkolta és elásta az akkor 11 éves kisfiút.

Mint ismert, Szita Bence mindössze 11 éves volt, amikor megölték. Nevelőapjának barátnője – mint később kiderült, egyik gyilkosa – maga értesítette a rendőrséget, hogy a gyereknek nyoma veszett. Pár napon belül előkerült a gyermek holtteste. A tettesek terve kegyetlen volt és ostoba, a rendőrök pillanatok alatt átláttak rajta. A nőnek társai is voltak, két hajléktalan férfi. Nem állt távol tőlük az erőszak, egyikük évekig ült börtönben erőszakos bűncselekmények miatt, míg a másik rendszerint a családján vezette le dühét.

A rendőrség az eljárás alatt nem beszélt arról, mi történt pontosan a végzetes napon, csupán annyit árultak el, az elkövetés eszközeit, a kést és az ásót megtalálták. A vádemeléskor, illetve később a tárgyalóteremben azonban felfoghatatlan részleteket tártak fel. Bencét szívtelen gyilkosai elásták, majd amikor úgy tűnt, lebukhatnak, kihantolták és elvitték máshová. Próbálták elrejteni, nehogy rátaláljanak. Amikor a fiút elföldelték, még életben volt, halálát fulladás okozta, annak ellenére, hogy ütötték, rúgták és több szúrt sebet ejtettek rajta.

Az asszony korábban próbálta “méreggel” megölni a gyereket, szalicilsavat vetett be, amelyet elsősorban tartósításra, fertőtlenítésre használnak. Olyan tervei is voltak, hogy a holttestet savval önti le, hogy felismerhetetlenné tegye. Polcz Erika társai örökre rács mögött maradnak.

Ajánlott videó