Közélet

Élve temették el Szita Bencét

szita bence-megemlékezés (ingyenes, )
szita bence-megemlékezés (ingyenes, )

Az információt a kisfiú egy családtagja is megerősítette.

Újabb megdöbbentő részlet került nyilvánosságra a brutális kaposvári gyilkosság kapcsán. Orvosi körökből származó információk szerint ugyanis a 11 éves gyermek még élt, amikor eltemették. Erre a máj állapotából következtettek az orvosok. A szörnyű hírt a család egy tagja is megerősítette a Kaposvári Újság.hu-nak.

Az internetes portál kereste a rendőrséget is. A megyei rendőr-főkapitányságon azonban sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánták az információt. A sajtóosztályon hangsúlyozták: Piros Attila rendőrkapitány utasítására, külön kérésére semmiféle információt nem adnak a nyomozás végéig.

Mint ismert, a 11 éves fiút október 29-én ölték meg, holttestére a rendőrök múlt szombaton bukkantak rá. Bencével brutális módon végeztek. A rendőrség a gyerek nevelőapjának volt élettársát, az eltűnést bejelentő 47 éves nőt, valamint két kaposvári hajléktalan férfit gyanúsította meg az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkossággal. A Kaposvári Törvényszék vasárnap mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezte.

Az asszony először tagadta a bűncselekmény elkövetését, kedden azonban kirendelt ügyvédje, Berlik Zoltán tájékoztatása szerint részletes, a saját bűnösségére vonatkozóan is teljes, feltáró vallomást tett. A Bors legújabb számában azonban már arról számolt be, hogy a nő azt mondta a nyomozóknak, bár ott volt a helyszínen, amikor nevelt fiával végeztek, de ő maga nem vett részt a kivégzésben, és nem is nézte végig, ahogy Bencét megölik.

Hasonlóképpen vallott az egyik hajléktalan is. A férfi állítja, ő csak a holttest eltüntetésében segített, azt is csak azért, mert késsel fenyegették. A lap szerint azonban a rendőrök azt valószínűsítik, hogy mindhárom gyanúsított ott volt a kisfiú halálra kínzásánál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik