Belföld

Végignézték, ahogy anyjuk meghal egy ürülékkel teli, penészes ágyban

Új büntetőügy tárgyalását kezdi meg a Miskolci Törvényszék szerda délelőtt. Egy testvérpárt állítanak bíróság elé, méghozzá emberölés miatt, ugyanis a vád szerint ők a felelősek anyjuk haláláért.

Az érintettek közös házban éltek. Az asszony súlyos beteg volt és 2007-ben részlegesen lebénult, csak bottal, illetve segítséggel tudott járni, ráadásul a bal kezét alig tudta használni. 2013-ban kórházba került, mert baleset érte, kétoldali combcsonttörést szenvedett.Megműtötték, majd rehabilitáció után hazaengedték, a vád szerint „jó általános állapotban”. Az orvosok gyógytornát írtak elő neki és kérték, hogy rendszeresen menjen kontollvizsgálatra.

A nőt tehát otthon lábadozott volna tovább, ám a gyermekei ápolására szorult. Ők azonban nem gondoskodtak róla, nem adtak neki eleget enni, ami oda vezetett, hogy egyre inkább legyengült, olyannyira, hogy 2014-ben

már nem volt képes önállóan járni, mozogni, tisztálkodni, táplálkozni. A terheltek a sértett számára az alapvető higiéniai körülményeket sem  biztosították, az idős asszony ágya saját vizeletétől, székletétől szennyezett, penészes állapotban volt.

Az asszonynak volt még egy lánya, aki nem velük élt. Részleteket nem tudni, de az biztos, hogy ő volt az, aki végül kihívta a háziorvost. A doktor 2014. április 11-én ment el hozzájuk és talált rá az ágyban fekvő magatehetetlen asszonyra.

A nőt kórházba vitték, de már nem tudták megmenteni az életét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik