Belföld

Futni hagyták Tompa Eszter gyilkosát 14 éve

Szinte hihetetlen, hogyan úszta meg az elfogást. 14 évig járt szabadon, de egy újabb bűncselekmény lebuktatta.

Döbbenetes, de Tompa Eszter halála után egy-két nappal közvetlenül már kihallgatták egyszer a már előzetesben ülő S. A.-t, akit jelenleg megalapozottan gyanúsítanak azzal, hogy megölte a lányt 2003-ban – írja a kisalföld.hu.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a 22 éves Esztert kerékpározás közben gázolta el a férfi Gönyűnél, majd félve attól, hogy börtönbe kerül, végzett vele. A fiatal egyébként túlélte a balesetet, sőt magához is tért mielőtt S. A. egy bálamadzaggal megfojtotta volna. A felfoghatatlan bűncselekmény megrázó részleteit itt olvashatják.

A kisalföld.hu most kiderítette, hogy a gyilkossággal gyanúsított férfit a rendőrség elsők között hallgatta ki 14 éve a bűncselekmény után. S. A. ugyanis bejelentette, hogy eltűnt az autója, ilyenkor pedig az összes időben közeli kocsilopásügyet megvizsgálják a nyomozók.

Azt nem lehet tudni, mik hangzottak el a kapitányságon, annyi azonban biztos, hogy a férfit végül elengedték a rendőrök. S. A. a piros Opeljétől Szlovákiában szabadult meg egy bontóban, de csak azt követően, hogy az eltűnést jelentette. Furcsa tehát, hogy az akkor még ellenőrzött határon hogyan volt képes átjutni anélkül, hogy nem kapcsolták le. Tény azonban, hogy az egyenruhások másfajta autót kerestek.

A lap arról is ír, hogy S. A. egy tavalyi lopás miatt bukott le a gyilkossággal. Megtalálták, pontosan melyik ügyről is lehet szó. Még szeptemberben egy győrszentiván-nagyhegyi tenyésztő otthonából egy csoki labradort és több francia buldogot vittek el a tolvajok. Itt rögzíthettek a rendőrök olyan DNS-mintákat, amelyek végül elvezették őket S. A.-hoz, és összekapcsolták őt a Tompa Eszter-gyilkossággal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik