Belföld

Lecsukták Eszter gyilkosát – fotókkal

Döntöttek annak a férfinak az előzetes letartóztatásáról pénteken, aki a gyanú szerint 2003-ban megölt egy lányt Győrben.  Eszter gyilkosát tizennégy év után, a napokban kapták el.

A most 36 éves férfi rács mögé került:

Gyõr, 2017. január 13. Egy tizennégy évvel ezelõtt elkövetett gyilkossággal gyanúsított férfit (k) õriznek a rendõrök a Gyõri Járásbíróság folyosóján 2017. január 13-án. A bíróság ezen a napon dönt a férfi elõzetes letartóztatásáról, akit a tizennégy évvel ezelõtti gönyûi gyilkossággal, az akkor 22 éves gyõri Tompa Eszter megölésével gyanúsítanak. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Fotó: MTI

A rendőrség sajtótájékoztatón számolt be csütörtökön, valójában hogyan is történt a korábban kéjgyilkosságnak hitt bűncselekmény.  Kiderült, minden egy véletlen balesettel indult, az akkor mindössze 23 éves fiatal elütötte a lányt, akit halottnak hitt. Betette őt a csomagtartóba és céltalanul autózott, de kapirgálást hallott a csomagtartóból. Eszter még életben volt. Félt a felelősségre vonástól, és egy kietlen részre vitte őt, ahol egy madzaggal megfojtotta. A holttestét a töltéshez vitte, ahol megtalálták. A történtek után elment a kisgyerekéért az óvodába. Családja nem tudott arról, hogy mit tett.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A férfi mindent beismert, bejárta a helyszínt az egyenruhásokkal, és elmondta, megmutatta, mi és hogyan történt:

Olvasói sztorik