Belföld

A CÖF-fel, Orbán kutyájával, kezdené Vona a civilek átvilágítását

A Jobbik elnöke bocsánatot kért a kutyáktól.

 

A Jobbik elnöke szuper ötletnek tartja a civilek átvilágítását, és – mint Facebook-oldalán írja – azt ő el is kezdené a CÖF-fel.

Az egykori Soros-ösztöndíjas Orbán Viktor most elhatározta, hogy leszámol a baloldali civilszervezetekkel. A hentesmunkára pedig kijelölte a társadalmi szimpátia elérésére legkevésbé alkalmas Németh Szilárdot. Ez már önmagában garancia a balhéra. A baloldal és a civil szféra pedig döbbenten tátog.

A helyzet – Vona Gábor szerint – pofonegyszerű: azon civilszervezetek működését, amelyek politikai tevékenységet is folytatnak, valóban átláthatóvá kell tenni, hogy nyilvános legyen, mi a céljuk, kik a támogatóik.

Ezért ezt a nagy nemzeti szintű átvilágítást annál a napi politikai tevékenységet folytató szervezetnél kell kezdeni, amely a kormánynak hol a nyali-fali kiskutyája, hol a rekedten ugató házőrzője, hol a tomboló harci ebe. Egy biztos: a kutyája. (Elnézést a kutyáktól a negatív összevetésért.)

A Jobbik elnöke megfontolásra ajánlja, hány betegeken, szegényeken és rászorulókon segíteni akaró civilszervezet izzad vért minden fillérért,

miközben ez az arrogáns, döbrögis CÖF meg százmilliós kampányokat folytat folyamatosan! A kérdés: miből? Na, ezt kell kivizsgálni először, utána jöhetnek a többiek.

Korábban a Jobbik a civilek átláthatósága ügyében ötpárti egyeztetést kezdeményezett, mert arcpirítónak tartja, hogy a Fidesz akkor hozza elő a témát, amikor tele az ország a Civil Összefogás Fórum (CÖF) Vona Gábor Jobbik-elnököt lejárató plakátjaival.

A korábban a Helsinki Bizottságnál is megforduló Lázár János csütörtökön azt mondta, hogy Magyarországon a törvény előtt mindenki egyenlő, ezért ha szigorodnak a civilszervezetekre vonatkozó szabályok, az a CÖF-re is vonatkozni fog.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik