Belföld

Öt évet kellett volna ülnie a Fülöp-szigeteken lelőtt magyarnak

Öt évet kellett volna börtönben ülnie annak a magyar férfinak, akit a napokban lőttek fejbe a Fülöp-szigeteken. A Fővárosi Törvényszék a 24.hu-t arról tájékoztatta, hogy az ügyben 2013 márciusában született meg a jogerős ítélet. A szabadságvesztésen túl, öt évre a közügyek gyakorlásától is eltiltották a férfit, akit egyébként kábítószerrel visszaélés bűntettében találták bűnösnek

Azon a nyáron kellett volna bevonulnia, hogy megkezdje a büntetése letöltését, de nem jelent meg, ezért 2013. szeptember 9-én kiadták ellene az elfogatóparancsot.

Ahogy arról beszámoltunk, az éttermet működtető magyar férfit Iloilo szigetén lőtték le. Sajtóértesülések szerint Lim azért neheztelt a 37 éves M. Dánielre, mert az a petárdázás miatt megkérte a biztonságiakat, hogy szóljanak rá Limre. A biztonságiak kiérkeztek, Lim látszólag belement a petárdázás befejezésébe, ám a távozó biztonsági őr ezután lövéseket és egy sikolyt hallott. Amikor visszament, Lim már egy pisztolyt tartott a kezében, amelyet az őr azonnal elvett, ám a rendőrséget nem értesítette. A hatóságokat M. Dániel felesége értesítette, amikor férje keresésére indult és a bozótban megtalálta a vérbe fagyot holttestet.

Lucindo Lim a homlokán, a jobb füle fölött, a bal karján és a jobb térdén is meglőtte a magyar férfit, aki belehalt sérüléseibe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik