Belföld

Még a szocialista képviselő is megszavazta a budavári polgármester olcsó bérlakását

Megírtuk, Nagy Gábor Tamás a Fidesz I. kerületi polgármestere a Várnegyedben jutott hozzá egy 71 négyzetméteres bérlakáshoz még 2013-ban. Neki ezért havi 81 ezer forintot kell fizetnie, az önkormányzat szerint „piaci pályázat” útján jutott a lakáshoz. Összehasonlításképpen: a szomszédos utcákban 200 ezer, de akár 370 ezer forintos áron is kínálnak hasonló méretű kiadó lakásokat.

Korábban az önkormányzat azt a tájékoztatást adta, hogy azért nem szociálisan rászoruló kapta a lakást, mert azt alaposan fel kellett újítani. Szerintük irreleváns a bérleti díjat a környékbeli árakkal összehasonlítani, mert a polgármester saját költségén újította fel a lakást, amit nem is örökre, csak öt évre kapott meg.

A Magyar Nemzet közérdekűadatigényléssel fordult a Budavári Önkormányzathoz. Azt szerették volna megtudni, hogy név szerint kik döntöttek a polgármester pályázatáról. Neveket nem közöltek velük, annyit viszont elárultak, hogy a képviselő-testület állandó bizottságainak elnökeiből álló négytagú testület döntött.

A bizottság elnökei közül hárman a Fidesz–KDNP képviselői voltak 2013-ban, egyikük pedig szocialista politikus.

A fideszes Timár Gyula szerint elfogulatlan döntés született, a szintén fideszes Orczy Antal letagadta az egészet, de még a szocialista képviselő is azt mondta, korrekt döntés volt ez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik