Belföld

Nem kerültek rács mögé a kisfiút dobverővel megerőszakoló hevesi tinik

A támadókat házi őrizetbe helyezték, csak épp nagyon közel laknak a gyerekhez, akit a gyanú szerint molesztáltak.

Házi őrizetbe került az a három kamasz, akik a gyanú szerint – ahogy a bíróság fogalmaz – “Kerecsenden szexuálisan molesztálták a 13 éves sértettet”.  A rendőrség és az ügyészség is azt akarta, hogy a fiatalokat előzetes letartóztatásba helyezzék, ám az Egri Törvényszék jobbnak látta, ha enyhébb kényszerintézkedést alkalmaz.

“A határozat indokolása szerint a cselekmény jellege és tárgyi súlya miatt mindhárom fiatal vonatkozásában fennáll a szökés, elrejtőzés veszély, azonban figyelemmel arra, hogy rendezett családi körülmények között élnek ez a veszély nem olyan mértékű, hogy a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését tenné szükségessé. A gyanúsítottak esetében a nyomozási bíró megállapíthatónak látta azt is, hogy – mivel a sértettel egy lakókörnyezetben élnek – fennáll annak veszélye, hogy megpróbálnák befolyásolni a sértettet. Azonban ez a veszély a házi őrizet alkalmazásával is kiküszöbölhető.”

A bíróság döntését a gyanúsítottak és védőik tudomásul vették, de az ügyészség fellebbezett, továbbra is rács mögött látnák a fiúkat.>

A brutális bűncselekményre hétfő este derült fény. A rendőrség az eset kapcsán csak annyit közölt, hogy bejelentés érkezett vasárnap a rendőrségre,  miszerint egy kerecsendi lakásban három fiatalkorú fiú bántalmazott egy negyedik gyermekkorú fiút. A három kamaszt  előállították a rendőrségre, őrizetbe vették őket, személyi szabadság megsértése miatt indult eljárás ellenük. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a délutáni órákban a 24.hu-t arról tájékoztatta, hogy mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatását kezdeményezték.

A fiú kedden interjút adott az Egri Híreknek anyja jelenlétében. Azt nyilatkozta, vasárnap hazaért a templomból, átment a szomszédba, ahol a három kamasz lefogta, lehúzta nadrágját, majd egy dobverőt dugtak fel a végbelébe, szerinte viccből.

„Sírtam, kiabáltam, és utána hazajöttem, és anyukám megnézte, mi van velem, és utána ő hívta a rendőröket, utána pedig a mentősök is jöttek és ők vittek be”

A fiú a történtek óta nem tud aludni, azt mondta, mindig ez jár az eszében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik