Belföld

Portiktól azt várják, hogy csicseregjen

A kormánylap szerint enyhíthetne büntetésén, ha baloldali politikusok ellen vallana.

Megúszhatná a tényleges életfogytiglant Portik Tamás, ha együttműködne a hatóságokkal – írja a Magyar Idők. Emlékeztetnek: a Prisztás József megöletése miatt 15 éves fegyházbüntetését töltő Portik rövidesen másodfokú bíróság elé áll az Aranykéz utcai robbantás ügyében. Vádalkut ugyanakkor nem köthet, mert erre csak akkor van lehetőség, ha a saját ügyénél súlyosabb bűncselekmény bizonyítását segíti elő, a gyilkosságnál viszont nincs súlyosabb megítélésű ügy.

A kormánypárti lap szerint Portik többek között a Fenyő-gyilkosság megbízójáról, az alvilág szereplőinek küzdelmeiről, baloldali politikusok anyagi megsegítéséről, az 1998-as választásokat megelőző politikai indíttatású robbantásokról és arról is beszélhetne, hogy tud-e arról, milyen kapcsolatok voltak a szlovák és a magyar titkosszolgálatok között a 90-es években, és mi közük volt a magyarországi merényletekhez.

Az egykori vállalkozó ugyanakkor 2012-es elfogása óta kitartóan állítja, hogy a terhére rótt cselekményeket nem követte el, az ellene folyó eljárást politikai indíttatású leszámolásnak tartja, pereiben pedig szóba hozta, hogy Pintér Sándor belügyminiszternek köszönheti, hogy eljárások folynak ellene.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik