Belföld

Tényleges életfogytiglant kapott a miskolci macsétás gyilkos

macsétás támadás (macsétás támadás)
macsétás támadás (macsétás támadás)

Tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték kedden  a miskolci macsétás gyilkosként elhíresült férfit. Ezzel a Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta Miskolci Törvényszék áprilisi döntését.

A 30 éves támadót azután kapták el, hogy 2015 januárjában részegen megjelent főbérlői miskolci otthonában és szállást kért. Az idős pár nemet mondott, nem volt lehetőségük befogadni. A férfi elment, ám nem sokkal később visszatért, méghozzá egy bozótvágóval. Fejbe vágta őket többször a macsétával, mindketten a földre zuhantak. A szomszéd lépett közbe, miután meghallotta az idős emberek kiabálását. A vádlott rátámadt a férfira is, de neki sikerült hárítania az ütést. A támadó ezután elmenekült. Az idős asszony és férje is súlyosan megsérült, de a bíróság szerint a férfi meg akarta őket ölni, amit csak azért nem tudott megtenni, mert a szomszéd közbelépett.

A támadó már előzetes letartóztatásban volt, amikor kiderült, hogy valószínűleg ő ölt meg néhány nappal korábban egy 66 éves férfit Miskolcon. A gyanú beigazolódott, az ítélet szerint ittasan mászott be a miskolci ház udvarára, hogy pénzt és értékeket szerezzen az ott lakó ismerősétől. A bejárati ajtó előtt azonban váratlanul szembe találta magát az idős emberrel akit szó nélkül többször mellkason szúrt, majd a konyhán keresztül belökdöste a szobába, ahol áldozata összeesett. Ezután kutatni kezdett a házban, magához vett egy mobiltelefont és 7500 forintot. Közben a férfi magához tért, támadója látva ezt még kétszer megszúrta őt, majd elmenekült a helyszínről.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik