Nagyvilág

Láncra vert nőt találtak a birtokán: beismerte az ingatlankirály, hogy sorozatgyilkos

Végig kellett néznie a 30 éves Kala Brownnak, ahogy a 45 éves Todd Kohlhepp kivégzi, majd egy sekély sírba temeti a barátját. A nő egy hajókonténerben, láncra verve élt, mint egy kutya, egy halom konzerv, és palackos víz között. Börtöne egy 38 hektáros, elhagyatott vidéki birtokon állt Dél-Karolinában. Fogva tartójáról kiderült, hogy egy körmönfont sorozatgyilkos, aki egész életében bujkált a törvény elől.

Brown már két hónapja volt fogságban, amikor a rendőrség házkutatási paranccsal érkezett a birtokra, miután kiderült, hogy a nő mobiltelefonja onnan adott le jeleket utoljára. A nyomozók dörömbölést hallottak a kívülről lelakatolt konténer belsejéből, ahol aztán megtalálták nőt. Ő mutatta meg nekik azt a helyet, ahová Kohlhepp a barátját, a 32 éves Charles Cravert temette, miután többször mellkason lőtte.

Todd Kohlhepp (fotó: Spartanburg County Jail)
Todd Kohlhepp (fotó: Spartanburg County Jail)

Miután elfogták, Kohlhepp, a sikeres ingatlanügynök két további sírhoz vezette el a rendőröket, és még hét ember megölését vallotta be. Közöttük azt a Superbike Motorsports mészárlást, amit 13 éve nem tudtak megoldani az ügy nyomozói.

Négyesgyilkosság indíték nélkül

A Chesnee városában működő motoros boltban 2003. november 6-án végezték ki az üzlet 30 éves tulajdonosát, az 52 éves anyját, aki a könyvelője is volt, és két, 26, illetve 29 éves alkalmazottat. Ez volt a megye első négyes gyilkossága, az esetnek óriási volt a sajtóvisszhangja, és több alkalommal is magas jutalmat tűztek ki a nyomravezetőnek, mégis megoldatlan maradt. A nyomozók képtelenek voltak rájönni a gyilkosságok motivációjára.

Most nagyon úgy tűnik, hogy Kohlhepp egyszerűen egy elégedetlen vásárló volt, aki fegyverrel vett elégtételt vélt sérelmeiért. Az biztos, hogy a Superbike Motorsports ügyfele volt többször is járt az üzletben, és a nyomozók szerint, olyan információi voltak a mészárlásról, amit csak a gyilkos tudhatott.

Szexragadozó tini

Kiderült, hogy Kohlheppet korábban elítélték egy 14 éves lány brutális megerőszakolásáért. Ő maga is csak 15 éves volt, amikor 1986-ban pisztollyal fenyegette meg az áldozatát, majd ragasztószalaggal összekötözte, betapasztotta a száját, és megerőszakolta. Azt monda a lánynak, hogy ha bárkinek egy szót is szól, egyesével kivégzi a testvéreit.

Az áldozatnak még is volt bátorsága beszélni: Kohlhepp 14 évet ült, majd 2001-ben szabadult. A neve egy életre felkerült a szexuális bűnelkövetők listájára. A férfi 2006-ban váltotta ki az ingatlanközvetítő engedélyét, és elkezdte felépíteni a cégét.

Világvégehívő

A férfit elfogó Wright sheriff szerint nagyon különös, hogy Kohlhepp ilyen hosszú időn keresztül tudta azt látszatot kelteni, hogy teljesen normális, hétköznapi életet él. A férfinek a birtokon kívül még egy háza, a 15 kilométerre fekvő városban. Scott Waldrop, aki 22 évig volt a szomszédja, azt gondolta, hogy Kohlhepp is azok közé tartozik, akik tudatosan készülnek a világvégére.

Waldrop elvégzett néhány munkát a sorozatgyilkos birtokán. Ő már két évvel ezelőtt látta az élelmiszerrel, és ivóvízzel telepakolt konténert, amikor Kohlhepp megvette az ingatlant. Aztán ő épített szögesdrótkerítést, vadkamerákat szerelt fel, medvecsapdákat helyezett ki, és „tilos az átjárás” táblákat szögezett mindenhová.

„Én voltam az egyetlen, akit a birtok közelébe engedett. Gondolom azért, mert mindig meghallgattam, és nevettem a viccein. Elég rossz érzés, hogy egy ilyen ember volt az ismerősöm, de hát nem lehetett látni rajta semmit. Amikor megtudtam, hogy milyen ember valójában, egy baseballütő jutott eszembe először, de tudom, hogy azt nem nekem kell a kezembe venni. Majd Isten előtt elszámol a tetteivel” – nyilatkozta.

(The Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik