Közélet

Gyilkolt a miskolci macsétás támadó

macsétás támadás (macsétás támadás)
macsétás támadás (macsétás támadás)

A férfi múlt héten rontott rá egy idős házaspárra, kiderült, nem sokkal korábban egy 66 éves asszonyt késelt halálra.

Idős ember sérelmére elkövetett emberöléssel is meggyanúsították azt a férfit, aki múlt héten macsétával támadt ismerőseire Miskolcon. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki közlése szerint január 10-én, a Toronyalja utcában találtak holtan egy 66 éves asszonyt. Az áldozatot több késszúrással ölték meg, sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen meghalt.

A 30 éves támadó négy nappal később csapott le ismét. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, késő délután kereste fel a 84 éves férfit és feleségét, hogy pénzt kérjen tőlük. Miután elutasították, elővette a ruhája alatt rejtegetett bozótvágót, majd többször lesújtott. A szomszéd segített megvédeni az idős embereket agresszív ismerősüktől. A rendőrség szerint a gyanúsított önkívületi állapotban volt, és sikerült megvágnia a 40 éves férfit is, ám ezután elmenekült. A házaspár mindkét tagja súlyos állapotban került kórházba. A támadót egy órával később elkapták a rendőrök.

A rendőrség szerint ezután vált megalapozottá a gyanú, hogy  a már előzetes letartóztatásban lévő miskolci macsétás támadó felelős a 66 éves, ugyancsak miskolci asszony halálálért. A férfi beismerő vallomást tett.

Olvasói sztorik