Belföld

A bőnyi rendőrgyilkos szervezetével szimpatizált a férfi, aki Orbán megölésére készülhetett

A bőnyi rendőrgyilkos által irányított szervezet szimpatizánsa lehetett az a férfi, akit társával tavaly fogtak el, miután felmerült, hogy merényletet tervezhetnek Orbán Viktor ellen. A Magyar Idők arról ír, hogy a gyanúsított  részt vett a Magyar Nemzeti Arcvonal rendezvényein is.

A cinkosával jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfi a lap szerint „GyuszuSS” nickname-en rendszeresen hozzászólt a szélsőjobboldali, hungarista honlapok cikkeihez, szélsőjobboldali tüntetéseken is részt vett, és az egyik ilyen rendezvényen rendőrre támadt, amiért büntetőeljárás is indult ellene. Az MNA azóta felfüggesztett oldalán 2010-ben “GyuszuSS”-fotók jelentek meg az ifjúsági tagozatának nyári táborozásáról.

A két férfi egyébként azóta is előzetes letartóztatásban van.

A két férfi elfogásáról tavaly a Népszabadság számolt be. azt írták, a két tavaly novemberben elfogott férfi a a Magyar Nemzeti Hadsereg aktitivistája, akiknél több fontos bizonyítékot foglaltak le. A Terrorelhárítási Központ (TEK) kommandósai lőfegyvereket és lőszereket találtak a gyanúsítottaknál. A lap úgy tudta, az állítólagos merénylet tervezett időpontjában a terrorelhárítók – a TEK megfogalmazása szerint – jó előre kimenekítették Orbán Viktort onnan, ahol az előzetes információk alapján lecsaptak volna rá a támadói.

Ahogy arról beszámoltunk, a tragikus támadás október 26-án a reggeli órákban reggel történt Bőnyben. A Nemzeti Nyomozó Iroda emberei házkutatást akartak tartani a támadó otthonában, ám a 76 éves férfi még azelőtt tüzet nyitott, hogy bejutottak volna hozzá. Öt-hat lövést adott le egy gépfegyverből és fejbe lőtte a 46 éves nyomozót, aki azonnal meghalt. A hivatalos tájékoztatás szerint sérülései olyan súlyosak voltak, hogy nem tudták volna megmenteni. A rendőrök szintén fegyvert rántottak, az idős támadót hasba lőtték. A férfi ezután – ahogy azt fent is írtuk – elbarikádozta magát az otthonában, a TEK pedig elindult a helyszínre. Tárgyalni próbáltak vele, de a férfi azt mondta, bárki is megy a közelébe, azt kivégzi. Hallani lehetett, hogy egyre rosszabbul van, így végül rajtaütöttek. A lövöldözőt kórházba vitték, ahol műtéten esett át.

Másnap elrendelték az előzetes letartóztatását a kórházban, majd mentőautóba tették.

A támadás áldozata egy 46 éves rendőr, Pálvölgyi Péter, a Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt főnyomozója, aki 25 évig szolgált rendőrként. Az egyenruhást pénteken helyezik végső nyugalomra Pilisszentkereszten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik