Belföld

A Fidesz alelnökét nem Pharaon jelenléte, hanem az államtitoksértés aggasztja

Miután az Együtt alelnöke nyilvánosságra hozott egy kormányzati iratot, Németh Szilárd azt mondta, minősített adatokat tartalmazó nemzetközi iratot hozott nyilvánosságra Juhász Péter – írja az mno.hu. A kiszivárgott iratban az áll, hogy Pintér Sándor a szaúdi királyság állásfoglalását kérte Ghaith Pharaonról. Sok minden kiderült már Pharaon itthoni tevékenységéről.

Többek közt, hogy Pharaonról elnevezett cégeké lettek hazai kastélyok, a Postabank-székház és az Orbán házával szembeni épület is. A Mol úgy vásárolta be magát Pharaon olajvállalatába, hogy 1991 óta körözik. Egy 2002-es francia jelentés szerint pedig a milliárdos kapcsolatban áll az al-Kaida által használt pénzügyi hálózattal.

A TASZ adatvédelmi programvezetője szerint az sem elképzelhetetlen, hogy magát a levelezés tényét titkosították, ilyenkor a küldeményen sincs jelzés. A közzétevő csak akkor vonható felelősségre, ha erről tudott. Ha viszont Németh Szilárd tudott a visszaélésről és tíz napon belül nem tájékoztatott róla, akkor ő is számon kérhető a törvény szerint. A Fidesz alelnöke nem reagált a figyelmeztetésre.

Szerdán megírtuk, hogy Ghaith Pharaon dúsgazdag szaúdi üzletember, Orbán Viktor szomszédja, aki állítólag nem is tartózkodik Magyarországon, de mégis, augusztus 4-én futott be a spliti kikötőbe az Interpol-körözésben is szereplő Le Pharaon luxusjachtjával.

Azt is megírtuk már, hogy csak egy ujjlenyomatot kellene venni a “Pharaon nevű embertől”, és akkor kiderülhetne, hogy ugyanarról a személyről beszélünk-e, mint akit az amerikaiak köröznek. Sőt, lehet, hogy elég lenne megkérdezni Tiborcz Istvántól is, hiszen kettejüknek vannak összefonódásai. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik