Belföld

Majdnem tízmillió ment el a tanúk utaztatása és szakértőkre, de a bankrobbantó még mindig nincs meg

Bankrobbantó (bankrobbantás, )
Bankrobbantó (bankrobbantás, )
“A bűnügyi költségként elszámolható szakértői tevékenység, illetve a tanúk utazási költségének mértéke összesen 9 657 286 forintot tesz ki” – derül ki Pintér Tamás Országgyűlés honlapján közzétett, a Jobbik képviselőjének adott válaszában válaszában. Sneider Tamás azt a kérdést tette fel írásban a belügyminiszternek, hogy hol tart a nyomozás a Lehel utcai bankrobbantás ügyében.
Pintér Sándor tájékoztatásából kiderül továbbá, hogy az ügy kapcsán többször rendeltek ki igazságügyi szakértőt illetve szaktanácsadót, ahogy fogalmazott, a “speciális szaktudást igénylő kérdések megválaszolása érdekében”.
Az ügy állásáról csak annyit közölt, hogy a nyomozás jelenleg is tart, ennek határidejét a Legfőbb Ügyészség 2017. január 7-ig meghosszabbította. Bővebb tájékoztatást az eljárás érdekeire tekintettel nem adott.
Mint ismert, a XIII. kerületi Lehel utcában 2014. január 13-án hajnalban történt robbantás egy bankfióknál. Az épület és két bankautomata megrongálódott. A rendőrség akkori közlése szerint a bűncselekmény nem emberi élet kioltására vagy személyi sérülés okozására irányult, a robbantásban nem sérült meg senki. A rendőrség aznap arról tájékoztatott, hogy egy motorost keresnek a bűncselekmény miatt.  Ahogy korábban írtuk, az ügy felderítésére nyomozócsoport alakult és tízmillió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik