Belföld

Munkanélküli a Teréz körúti robbantó

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2016. 10. 21. 17:49

Telefonjának adattartalma és a híváslistái is megalapozzák a gyanút – közölte a bíróság.
Korábban a témában:

Közleményt adott ki a Fővárosi Törvényszék a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi előzetes letartóztatásáról, amelyből újabb részletek derülnek ki a feltételezett elkövető hátterével és elfogásával kapcsolatban.

Azt írják, a megalapozott gyanút a szemlékről, valamint házkutatásokról és lefoglalásokról készült jegyzőkönyvek, az elkészült szakértői szakvélemények, a szakértők előzetes megállapításait tartalmazó okiratok, egyéb rendőri jelentések, a beszerzett kamerafelvételek, a gyanúsított telefonjának adattartalma, illetve a híváslista elemzések és a rendelkezésre álló tanúvallomások támasztják alá.

A közleményben az is szerepel, hogy a férfi a rendelkezésre álló adatok alapján nem rendelkezik munkahellyel, illetve jövedelemmel, és családi kötelékei fellazultak.

A bíróság álláspontja szerint így nincsenek olyan erős személyi kötelékek, amelyek a rendelkezésre állását biztosítanák kényszerintézkedés (azaz az előzetes letartóztatás) nélkül.

Megalapozottnak találták azt a feltételezést is, hogy szabadlábon hagyása esetén hasonlóan súlyos bűncselekményt követne el.

A férfi védője enyhébb kényszerintézkedés elrendelését indítványozta, de a bíróság szerint a szökés veszélye nagy, és a bizonyítás megnehezítésének veszélye is fennáll, így a nyomkövető eszközzel ellenőrzött házi őrizet sem lenne elegendő.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.