Belföld

Rátörte az ajtót és megpróbálta leszúrni egy tőrrel volt barátnőjét

Majdnem az életével fizetett az a kerecsendi nő, aki több évig tartó együttélés után elhagyta élettársát, aki ezért hetekkel később rátört az új, boldogi lakásában, és megpróbálta leszúrni egy tőrrel. A Heves Megyei Főügyészség csütörtökön közölte, vádat emelt az ügyben. A férfit előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, valamint – ezzel halmazatban – zaklatás miatt állítják bíróság elé.

Az 58 éves vádlott a kerecsendi házában lakott együtt 45 éves élettársával – korábbi albérlőjével – akit gyakran szidalmazott, sőt többször bántalmazott is az évek alatt. A nő ezt végül megelégelte ezt, és 2015 februárjában elköltözött Boldogra, egy másik férfihoz. Volt párja azonban rendszeresen zaklatta őt, többször felhívta, és azzal fenyegette, hogy „a temetőbe teszi”, mivel neki már úgyis mindegy, nincs mit veszítenie. Többször el is ment a boldogi házhoz, ahol az utcáról becsmérelő szavakat kiabált korábbi partnerének.

Végül  2015. február 22-én egy csaknem 12 centiméter pengehosszúságú vadásztőrt rejtett a ruhájába és és Kerecsendről Boldogra buszozott. Bement a házba, berontott a szobába. A nő ott ült a barátjával az ágyon. A férfi ekkor szó nélkül megpróbálta a mellkasába vágni a feje fölé emelt kést, de ez nem sikerült neki, mert a nő reflexszerűen elkapta a csuklóját. Ezután a házigazda hátulról megfogta, és elrángatta őt onnan. A nőnek megsérült a jobb tenyere, mivel ráfogott a szívét célzó kés pengéjére.

A támadást a szobában végignézte egy kilenc éves gyermek és másfél éves húga is, akik azért voltak ott, mert a sértett szívességből vigyázott rájuk, éppen játszott velük. A sikertelen gyilkossági kísérlet után a háziak a szomszédba menekültek, de a támadó követte őket és az udvaron egy féltéglával még megpróbálta leütni a nő barátját.

A Heves Megyei Főügyészség tájékoztatásából kiderül, hogy fegyházbüntetés indítványoztak a férfival szemben. Ha bűnösnek találják, akár életfogytiglant is kaphat.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik