Belföld

Hetvennégy éves ámokfutót üldöztek a rendőrök Baranyában

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt állítanak bíróság elé egy német férfit Baranya megyében, aki idén januárban autóval menekült el a rendőrök elől. Mint kiderült,  már három éve nem ülhetett volna volán mögé, véglegesen eltiltották a vezetéstől 2013-ban.

A vádirat szerint a külföldi férfi Hímesházán autózott, amikor a járőrök ellenőrizni akarták a papírjait. De a sofőr nem állt meg, sőt, menekülőre fogta. Az egyenruhások szirénázva – helyenként 140-150 kilométer per órával – száguldottak utána, de még így sem érték utol. Rádión kértek segítséget, az üldözésbe végül több egység bekapcsolódott. Egy járőrkocsit keresztbe állítottak az úton, egy rendőr pedig kiszállt, hogy mutassa az akkor érkező autósnak, álljon meg. De az idős férfi még ekkor sem volt hajlandó a fékre lépni, inkább felfutott a padkára. Az egyenruhásnak el kellett ugrania előle, de a keze így is súrolta a visszapillantó tükröt.

A sofőr hazafelé vette az irányt, tette mindezt 150 kilométer per órás sebességgel. Otthon aztán átült a másik kocsijába és azzal száguldott tovább. A rendőrök beérték, de sikerült elmenekülnie. Végül később, a lakásáról állították elő – tájékoztatott a Baranya Megyei Főügyészség kedden.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik