Belföld

Robbanás a Teréz körúton – egy ember dobhatta le a csomagot, de ketten szaladtak el

A rendőrök gőzerővel vizsgálják azokat a kamerafelvételeket, amelyeket a robbanás utáni órákban foglaltak le a környéken, egyebek mellet a bulinegyed vendéglátóhelyeinek felvételeit. Korábban a hvg.hu arról írt,  hogy egy zacskós férfi dobhatta le a csomagot a rendőrök elé, de úgy tudjuk, olyan értesülések is felreppentek még az éjjel, hogy valójában két embert keresnek.

Információnk szerint az érintett üzletnél valóban egy embert vettek fel a kamerák, ám egy távolabb rögzített felvételen már az látható, hogy az illetővel egy másik férfi is van, együtt rohannak el.

A rendőrök minden apró nyomot rögzítenek, rögzítettek a helyszínen, illetve annak környezetében. Úgy tudjuk, még az eldobott cigarettacsikkeket is „bezacskózták”.

24.hu
24.hu

Azt továbbra sem tartják valószínűnek, hogy csőbomba robbant, valami „egyszerűbb házi készítésű szerkezet” okozhatta a detonációt. Erről egyébként Ladocsi Attila igazságügyi tűzszerész szakértő is beszélt az M1 aktuális csatornának.

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő korábban azt mondta, hogy egyelőre “ezzel az egésszel kapcsolatban csak spekulálni tudunk”, mindenesetre több lehetséges verziót el tud képzelni. Erről bővebben itt olvashat.

Ahogy arról beszámoltunk, 22 óra 30 perc körül történt robbanás a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségnél. A Budapesti Rendőr-főkapitányság két gyalogos járőre megsérült, mindkettőjüket kórházba szállították. A robbanás körzetét lezárták és szakértők bevonásával megkezdték a helyszíni szemlét, tanúkutatást, adatgyűjtést. Mint írtuk, a lakók nem mehettek haza, a közeli szállodák vendégei is kint várakoztak, hatalmas volt a felfordulás és a tanácstalanság. Úgy tudjuk, az egyenruhások állapota továbbra is súlyos, a rendőrnő a fején, társa a felsőtestén sebesült meg.

A környékbeliek meséltek a 24.hu munkatársának vasárnap délelőtt az éjszaka történtekről:

Az ügyben több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt indult valószínűleg nyomozás, de ennek kapcsán az Országos Rendőr-főkapitányság még nem adott hivatalos tájékoztatást.

Olvasói sztorik