Belföld

Rettegésben tartotta a prostituáltakat és milliókat keresett rajtuk az abonyi kerítő

Kerítés, zsarolás, kitartottság -egyebek mellett ezért emeltek vádat egy abonyi férfival szemben, aki Magyarországon és Olaszországban dolgoztatott lányokat prostituáltként. Milliókat keresett rajtuk és durván bántalmazta őket, ha ellenszegültek. Az ügyben most emeltek vádat.

A férfi 2011-ben beszélte rá több ismerősét arra, hogy prostituáltként dolgozzanak neki. Az egyik lány másfél évre Olaszországba ment, ezalatt tízmillió forintnak megfelelő eurót keresett és utalt át a férfinak. Amikor haza akart jönni, a férfi nem engedte, mondván, nem keresett elég pénzt. Azzal fenyegette, ha nem marad kint, elmondja a családjának, hogy miből él és még meg is veri őket.

2013 áprilisától az élettársát is prostitúcióra bírta. A nőnek előbb Kecskeméten, később pedig Riminiben kellett dolgoznia. Amikor ellenkezdett, a férfi durván megverte: ököllel, székkel, súlyzóval ütötte. A nő 2015 júliusáig csaknem 9,5 millió forintot keresett, amely szintén a kerítő számláján landolt.

A vádlott mindezeken túl 2015 nyarán felkereste egy korábbi élettársát is és arra kényszerítette, hogy több százezer forint hitelt vegyen fel, és azt adja oda neki. A nő félt egykori párjától, ezért nem kölcsönhöz folyamodott, a pénzt pedig odaadta a fenyegetőzőnek. A hitelt azóta is törleszti.

A férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalását.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik