Belföld

Fizetett volna Vivien gyilkosa, hogy kiengedjék, de a bíróság nem engedte

Elutasította a bíróság azt a védői indítványt, hogy engedjék ki az előzetes letartóztatásból a kakucsi lány megölésével gyanúsított fiatalt. Álláspontjuk szerint ugyanis az előzetes letartóztatás általános és különös feltétele továbbra is fennáll. “A bíróság tehát osztotta az ügyészség azon álláspontját, hogy jelen ügyben nem állapítható meg olyan összegű óvadék, mely a kimagasló büntetési tétellel fenyegetettséghez arányosítható lenne, továbbá a személyi szabadsághoz való jog és a gyanúsított rendezett személyi körülményei sem ellensúlyozzák azt a valódi közérdeket, amely csak az előzetes letartóztatás fenntartásával biztosítható. A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést nyújtott be” – írják.

Ahogy arról beszámoltunk, a 20 éves áldozatot március elején ölték meg. A Népligetből, bulizás után indult haza egyik hajnalban.  A rendőrök a fővárosban, Kakucson, illetve a környező településeken is keresték, kutyákat is bevetettek, hogy megtalálják. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság néhány nappal később közleményben számolt be arról, hogy megtalálták s holttestét Dabason, egy erdős részen.  Közölték: a fiatal bűncselekmény áldozata lett, illetve hogy elfogtak egy – ugyancsak kakucsi – fiatalembert, akit emberöléssel gyanúsítanak. Kihallgatása órákon át tartott, a fiú beismerő vallomást tett. Elmondása szerint áldozatát Dabas határában ölte meg egy vadásztőrrel, hatszor mellkason és hétszer hasba szúrta Vivient. Holttestét az erdőbe húzta és ágakkal, kabátjával takarta le.

Úgy tudni, K. Bálint szerelmes volt áldozatába, egykori osztálytársába, gyermekkori barátjába, akivel  kapcsolata is volt, de Vivien szakított vele, nem viszonozta érzéseit. Meg nem erősített információk szerint meg akarta erőszakolni, ám ezt nem tudta véghezvinni, a lány ellenállt. Innen származhatnak korábbi sérülései. Korábbi információink szerint a fiatalember telefonján több szerelmes üzenetet találtak, amelyeket a lánynak küldött, akivel egyébként gyakran beszélt.

A fiút különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják. A döntés ellen – miszerint fenntartják az előzetes letartóztatást – a gyanúsított és védője fellebbezést nyújtott be.

K. Bálintot egyébként március 11-én csukták le. Akkor bemutatott a kamerának:

Olvasói sztorik