Belföld

Előzetes letartóztatásban Vivien gyilkosa

A brutális bűncselekményről újabb megrázó részletekre derült fény.

Elrendelte a bíróság harminc napra annak a fiatalembernek az előzetes letartóztatását, akit a 20 éves kakucsi lány megölésével gyanúsítanak. A kényszerintézkedés elrendeléséről pénteken kora délután döntöttek Budapesten. Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés – ezzel gyanúsítják.

Munkatársunk szerint a fiú nem szólt semmit, csendben volt, de dühösnek tűnt.

Viszont miután kiszállították a rendőrautóból, bemutatott a kamerának. Az erről készült felvételünket itt megnézheti.

A Pest Megyei Főügyészség pénteken újabb részleteket közölt az ügyről. Eszerint  a lány – miután szórakozott barátaival a budapesti klubban – hajnalban találkozót beszélt meg a fiúval, aki kocsival ment érte a Népligethez. Elindultak Kakucsra, ám a fiú a településhez közeli erdőnél megállította a kocsit.  Elővett egy vadásztőrt és többször megszúrta a lányt, aki a helyszínen életét vesztette. Ezután holttestét az erdőbe húzta, és gallyakkal, illetve a kabátjával takarta le. A kést és a lány táskáját a közeli patakba dobta, majd hazament. Az ügyészség azért kezdeményezte a fiatal előzetes letartóztatását, mert álláspontjuk szerint “okkal lehet tartani attól, hogy a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével gyanúsított férfi a nyomozás során megszökne”.

Ahogy arról beszámoltunk, a 20 éves áldozat a Népligetből szombat hajnalban indult haza.  A rendőrök a fővárosban, Kakucson, illetve a környező településeken is keresték, kutyákat is bevetettek, hogy megtalálják. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök délelőtt közleményben számolt be arról, hogy megtalálták az eltűnt lány holttestét Dabason, egy erdős részen.  Közölték: a fiatal bűncselekmény áldozata lett, illetve hogy elfogtak egy – ugyancsak kakucsi – fiatalembert, akit emberöléssel gyanúsítanak. Kihallgatása órákon át tartott, a fiú beismerő vallomást tett. Elmondása szerint áldozatát Dabas határában ölte meg, majd az erdőben rejtette el. Lapértesülések szerint a nagyapja tulajdonában lévő területre vitte a holttestet.

A korábbi hírek még arról szóltak, hogy Vivient megfojtották. Noha – információink szerint – az áldozat testén számos sérülést találtak – zúzódásokat, karmolásnyomokat – a tettes – mint fentebb írtuk – egy vadásztőrrel ölte meg a lányt, úgy tudjuk, tizenhárom szúrást ejtett a testén.

Úgy tudjuk, K. Bálint szerelmes volt áldozatába, egykori osztálytársába, gyermekkori barátjába, akivel  kapcsolata is volt, de Vivien szakított vele, nem viszonozta érzéseit. A gyanúsított vélhetően meg akarta erőszakolni, ám ezt nem tudta véghezvinni, a lány ellenállt. Innen származhatnak korábbi sérülései. Információink szerint a fiatalember telefonján több szerelmes üzenetet találtak, amelyeket a lánynak küldött, akivel egyébként gyakran beszélt.

Munkatársaink csütörtökön Kakucson jártak, ahol megszólalt az érintettek egyik tanára is:

Olvasói sztorik