Belföld

Milliókat zsaroltak ki örömlányok a nős gyöngyösi férfitól

Prostituáltakhoz járt, majd azért, hogy mindez felesége előtt titok maradjon, milliókat volt kénytelen fizetni egy gyöngyösi férfi. A zsarolóival szemben az ügyészség most emelt vádat.

A férfi internetes hirdetésben talált rá a három nőre, akikkel gyöngyösi lakásán szervezett gyakori légyottokat. Néhány hónap után azonban a lányok fenyegetni kezdték, azt mondták, amennyiben nem fizet nekik rendszeresen 50-70 ezer forintot, úgy kitálalnak a felesége előtt. Volt két cinkosuk is, két férfi, akik segítettek nekik a megfélemlítésben.

Előfordult, hogy azzal hívták fel a megzsarolt kuncsaftot, hogy megverik, máskor pedig azzal, hogy az egyik lány prostituált terhes lett, és kórházban fekszik. Ahogy az ügyészség fogalmaz, a fenyegetések változatosak és kitartóak voltak, aminek meg is lett az eredménye: a férfi részletekben több, mint hétmillió forintot fizetett ki neki és átíratta a kocsiját is a nevükre.

A fentieken túl az egyik vádlott – az egyik férfi – arra kényszerítette ismerősét, hogy lopjon el egy kerékpárt. Amikor ez megtörtént, követelte, hogy havonta fizessen neki 40 ezer forintot, különben elmondja a rendőröknek, hogy mit tett. Ő több részletben 250 ezer forintot, de még ékszereket is kapott.

Az ügyészség a banda tagjaival szemben súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás, illetve – közülük két prostituálttal szemben – zsarolás bűntette miatt emelt vádat. Mindannyiukkal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik