Belföld

Tini késelt kis híján halálra egy mentőst Budapesten – vádat emeltek ellene

Hamarosan bíróság elé állítanak egy 16 éves kamaszt, aki tavaly novemberben megkéselte a rajta éppen segíteni próbáló mentőápolót Budapesten. Közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete – ezért kell felelnie.

A vádirat szerint a 16 éves fiú 2015. november 03-án  a reggeli órákban egy XXI. kerületi társasházban lett rosszul, összeesett a liftben, miután valamilyen pszichoaktív szert fogyasztott. A mentőket a lakók értesítették. A tini e beteghordó székben ült bekötve, az ápoló pedig közvetlenül vele szemben. Útközben a fiúnak tévképzetei támadtak, a mentős próbálta megnyugtatni, de nem tudta. A fiatal kicsatolta az övét és a földön heverő iskolatáskájából előrántott egy kést. Ekkor az Üllői úton jártak, a sofőr azonnal félreállította a járművet.

Az ápoló kérte a kamaszt, hogy adja oda a kést, de ő nem volt hajlandó. Hirtelen kinyitotta azt, felállt, és egy határozott mozdulattal hasba szúrta a mentőst. Ezután sem állt le, újabb sebet akart ejteni a férfin, akinek sikerült ráfognia a kés pengéjére. Kollégája közbelépett, így végül sikerült elvenniük  a kést tőle. A sofőr fogta le a fiatalt, amíg megérkeztek a rendőrök.

A mentős életveszélyes állapotban került kórházba, életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

mentostamadas-budapesten-1024x656
Fotó: MTi

A tini jelenleg lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll, de az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott vele szemben. ha bűnösnek találják, tizenöt évet is kaphat – derül kia  Fővárosi Főügyészség szerdai tájékoztatásából.

mentostamadas-budapesten-2-1024x681
Fotó. MTI

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik