Belföld

El akart ütni egy közterület-felügyelőt egy férfi Tiszaújvárosban

Teherautóval akarta elütni az intézkedő közterület-felügyelőt egy férfi Tiszaújvárosban. Mindez még májusban történt, az ügyészség most emelt vádat az ügyben.
A vádban az áll, hogy a férfi szabálytalanul parkolt, a pótkocsit lekapcsolta és hátrahagyta, a vontatóval pedig továbbhajtott. A helyszínre érkező közterület-felügyelő látva ezt megkezdte az intézkedést és értesítette a rendőrséget is.
Eközben visszaérkezett a sofőr és visszakapcsolta a pótkocsit a vontatóra. A közteres közölte vele, hogy szabályt szegett és kérte, hogy várja meg az egyenruhásokat. Ám a férfi beszállt a járműbe.  A felügyelő ekkor a teherautó elé állt, hogy megakadályozza a távozását, de a sofőr elindult. A közterület-felügyelőnek el kellett ugrania előle.

Az ügyészség az egyébként büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta hivatalos személy elleni erőszak bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt – tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szerdán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik