Belföld

Elítélték a bajai emberrablókat

24.hu
24.hu

2016. 06. 14. 12:27

A fiatalembert bántalmazták, megkötözték, betömték a száját,  fehér folyadékkal megtöltött injekciós tűvel és azzal fenyegették, hogy sorban levágják az ujjait.

Jogerősen öt és hét év közötti börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a négy férfit, akik tavaly elraboltak egy bajai vállalkozót. A bíróság társtettestként elkövetett emberrablás bűntettében találta bűnösnek őket – írja az MTI.

A rendőrség tavaly június közepén számolt be az esetről, akkor zárták le ugyanis a nyomozást és küldték meg az iratokat az illetékes ügyészségnek. Akkor még annyit lehetett tudni, hogy a társaság tagjait februárban fogták el. Egyikük találkozót beszélt meg egy 25 éves fiatallal, mondván, meg akarja venni a kocsiját. Elmentek egy próbakörre, ám a volán mögött ülő 38 éves “vevő” az Attila utcában megállt. Ekkor ketten – egy 30 és egy 27 éves férfi – pattantak be az autóba, és nekiestek a tulajdonosnak. Ezután Csávolyra vitték, egy házba. Az épületben egy 34 éves férfi várt rájuk. Megkötözték őt, betömték a száját és bántalmazták. Különböző papírok aláírására kényszerítették, egyebek mellett egy – az autóját érintő – adásvételi szerződést, illetve egy tartozáselismerő nyilatkozatot töltettek ki vele. Miután megtette, amit támadói akartak, elengedték.

Az ügyészség a vádemeléskor – júliusban – újabb részleteket közölt. A tájékoztatásából kiderül, a 35 éves csávolyi vádlott és az elrabolt fiatal is autókereskedéssel foglalkozott, riválisok voltak, mindketten Olaszországból hoztak be autókat. A másik két – 31 éves és 27 éves – csávolyi vádlott barátok és előbbi férfi tanyáján laktak albérlőként. Negyedik társuk – egy 38 éves bajai férfi – a 35 éves vádlottól akart az elrabolt fiatal közreműködésével autót venni és a vételár jelentős részét előre ki is fizette a két kereskedőnek. Az üzlet azonban meghiúsult, a két üzletember viszonya ekkor romlott meg, kölcsönösen feljelentgették egymást. A 35 éves csávolyi vádlott és a 38 éves bajai „vevő” elhatározták, hogy megszerzik a fiatalember autóját, ha kell, erőszak árán is. Ebbe bevonták a másik két férfit s azzal, hogy ha segítenek elvinni őt Csávolyra „elbeszélgetni”, megkapják a tartozás 20 százalékát. Ezután odacsalták a már említett módon.

Az ügyészség arról is beszámolt, hogy milyen eszközökkel próbálták a papírok aláírására kényszeríteni a kereskedőt azon túl, hogy bántalmazták, megkötözték és betömték a száját. Riválisa ugyanis egy fehér folyadékkal megtöltött injekciós tűvel és egy méretes erővágóval lépett a helyiségbe, majd közölte vele: két választása van: Az egyik, hogy aláírja a szerződéseket és elmehet, vagy egyesével elvágja az ujjait és belefecskendezi a nagy mennyiségű nyugtatót. A fiatal közölte: bármit aláír, csak ne bántsák. megígérte, hogy hallgatni fog, ezután visszaadták a pénzét és a telefonját majd haragosa Bajára vitte. A temetőnél rakta ki és megfenyegette: ha szól a rendőrségnek,  akkor ő és a családja is ott végzi.  A fiatalember kórházba ment majd onnan értesítette az egyenruhásokat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.