Közélet

Szörnyű részletek a bajai emberrablásról

emberrablás baján (Array)
emberrablás baján (Array)

Ujjlevágással és fehér folyadékkal teletöltött injekciós tűvel fenyegetőzött a fialalt Csávolyra hurcoló csapat.

Vádat emelt az ügyészség a bajai emberrablás ügyében. Összesen négyen állnak bíróság elé, mindannyian előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást.

Új információkat közölt a Bács-Kiskun Megyei Főögyészség hétfőn a nem mindennapi esetről. A rendőrség legutóbb június közepén adott tájékoztatást, akkor zárták le ugyanis a nyomozást és küldték meg az iratokat az illetékes ügyészségnek. Akkor még annyit lehetett tudni, hogy a társaság tagjait februárban fogták el. Egyikük találkozót beszélt meg egy 25 éves fiatallal, mondván, meg akarja venni a kocsiját. Elmentek egy próbakörre, ám a volán mögött ülő 38 éves “vevő” az Attila utcában megállt. Ekkor ketten – egy 30 és egy 27 éves férfi – pattantak be az autóba, és nekiestek a tulajdonosnak. Ezután Csávolyra vitték, egy házba. Az épületben egy 34 éves férfi várt rájuk. Megkötözték őt, betömték a száját és bántalmazták. Különböző papírok aláírására kényszerítették, egyebek mellett egy – az autóját érintő – adásvételi szerződést, illetve egy tartozáselismerő nyilatkozatot töltettek ki vele. Miután megtette, amit támadói akartak, elengedték.

Az ügyészség hétfői tájékoztatásából kiderül, a 35 éves csávolyi vádlott és az elrabolt fiatal is autókereskedéssel foglalkozott, riválisok voltak, mindketten Olaszországból hoztak be autókat. A másik két – 31 éves és 27 éves – csávolyi vádlott barátok és előbbi férfi tanyáján laktak albérlőként. Negyedik társuk – egy 38 éves bajai férfi – a 35 éves vádlottól akart az elrabolt fiatal közreműködésével autót venni és a vételár jelentős részét előre ki is fizette a két kereskedőnek. Az üzlet azonban meghiúsult, a két üzletember viszonya ekkor romlott meg, kölcsönösen feljelentgették egymást. A 35 éves csávolyi vádlott és a 38 éves bajai „vevő” elhatározták, hogy megszerzik a fiatalember autóját, ha kell, erőszak árán is. Ebbe bevonták a másik két férfit s azzal, hogy ha segítenek elvinni őt Csávolyra „elbeszélgetni”, megkapják a tartozás 20 százalékát. Ezután odacsalták a már említett módon.

Az ügyészség arról is beszámolt, hogy milyen eszközökkel próbálták a papírok aláírására kényszeríteni a kereskedőt azon túl, hogy bántalmazták, megkötözték és betömték a száját. Riválisa ugyanis egy fehér folyadékkal megtöltött injekciós tűvel és egy méretes erővágóval lépett a helyiségbe, majd közölte vele: két választása van: Az egyik, hogy aláírja a szerződéseket és elmehet, vagy egyesével elvágja az ujjait és belefecskendezi a nagy mennyiségű nyugtatót. A fiatal közölte: bármit aláír, csak ne bántsák. megígérte, hogy hallgatni fog, ezután visszaadták a pénzét és a telefonját majd haragosa Bajára vitte. A temetőnél rakta ki és megfenyegette: ha szól a rendőrségnek,  akkor ő és a családja is ott végzi. 

A fiatalember kórházba ment majd onnan értesítette az egyenruhásokat. Ha a banda tagjait bűnösnek találják, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják őket. Az ügyet a Kecskeméti Törvényszék tárgyalja majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik