Belföld

Elindította budapesti járatát az Air Canada Rouge

repulogep(1)(430x286)(1).jpg (repülőgép)
repulogep(1)(430x286)(1).jpg (repülőgép)

Elindította budapesti járatát az Air Canada Rouge, amely heti három alkalommal közlekedik közvetlenül Toronto és Budapest között.

Az Air Canada Rouge szezonális jelleggel október 16-ig közlekedik a két város között, a repülőgépek hétfőn, szerdán és pénteken indulnak Kanadából és másnap érkeznek Budapestre.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a járat fogadásakor tartott sajtótájékoztatón kedden elmondta, a magyar-kanadai gazdasági és turisztikai kapcsolatok erősítése mellett nemzetpolitikai szempontból is fontos az új járat, mivel a legutóbbi népszámlálás adatai szerint

310 ezer magyar él Kanadában, közülük 53 ezren Torontóban.

Jost Lammers, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport vezérigazgatója azt nyilatkozta, létező igényre reagál az újabb járat, mivel az elmúlt évben 91 ezer utast fogadtak Kanadából, és a légitársaság átszállást biztosít az Egyesült Államokba és a Karib-térségbe is.

Lisa Helfand, Kanada magyarországi nagykövete üdvözölte a járat megnyitását, amellyel a családok közelebb kerülnek egymáshoz, a Kanada és az EU közötti megállapodás (CETA) értelmében pedig az utazás is könnyebb, mint korábban.

(mti)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik