Belföld

Dunaújváros után is csak az egymásra mutogatás megy a baloldalon

Megírtuk, hogy a Fidesz jelöltje Lassingleitner Fruzsina nyerte a dunaújvárosi időközi választást. A második legtöbb szavazatot a DK jelöltje, Huszti Zsolt kapta, míg az MSZP-ből Selyem József csak a negyedik helyet tudta megszerezni.

A vereség után Tóbiás József lemondásra szólította fel az MSZP dunaújvárosi szervezetének elnökét. A választás után először csak közleményekben üzengetett a DK és az MSZP, hétfőn este viszont az ATV-n nyilatkoztak mindketten.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, benne nincs sértettség vagy harag.

Szerinte a szocialistáknak “köszönhető” a Fidesz dunaújvárosi sikere.

Ugyanis azt mondja, ha a baloldali ellenzék összefogott volna, akkor legyőzhették volna a Fideszt. Szerinte az MSZP nem viselkedett tisztességesen.

Gyurcsány szerint a Fidesz kormány leváltásának érdekében mindent meg kell tenni azért, hogy az ellenzéki pártok együttműködjenek. Azt mondta, amikor megürült egy képviselői hely a városban, felhívta Tóbiást, hogy ez most a DK-é. Az MSZP elnöke először azt mondta, rendben, aztán meggondolta magát.

Hozzátette, tanulni fognak a Dunaújvárosban történtekből, és lesznek helyi együttműködések, de listát később is külön állít majd a két párt.

Tóbiás, az MSZP elnöke azt mondja, hibáztak, amikor hagyták, hogy a dunaújvárosi szervezet egyedül döntsön az indulás feltételeiről. Hozzátette, ki kell mondaniuk, hogy rossz döntést hoztak a választók szempontjából.

Nem lehet felülről megmondani az embereknek, hogy mi legyen velük

– mondta Tóbiás.

Az MSZP elnöke szerint Gyurcsány hazudott, amikor azt mondta, ő rábólintott a megállapodásra. Tóbiás azt hangsúlyozta, van remény a 2018-as sikerre, de ehhez alulról kell építkezniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik