Belföld

Schiffert fikázzák a fideszesek, de Kósára is fröccsent a jóból

Lehattyúzva.
Kapcsolódó cikkek

Akár meg is szeretgethetné a t. Ház a parlamenti politikától való visszavonulását épp egy hete bejelentő Schiffer Andrást. Ehelyett Kósa Lajos fideszes frakcióvezető és Kövér László házelnök versenyben dorongolta le az LMP első emberét.

Történt, hogy Schiffer közbekiabált Kósa Lajosnak a hétvégi dunaújvárosi időközit elemző felszólalásába, mire a házelnök figyelmeztette őt, s megkérdezte:

Most utoljára kikiabálja magát?

Amihez Kósa Lajos annyit tett hozzá, hogy ő azért hagyta figyelmen kívül Schiffer András reakcióját, mert ez:

mégiscsak politikustársuk hattyúdala.

Tockos Kósának is

Ezt követően, ha jól értettük a karzatról, Kósa is kapott egy tockost Kövér Lászlótól.

A napirend előttieket követően szokás szerint jó néhány képviselő a kijárat felé indult, köztük Kósa Lajos. A hangzavart igyekezett lejjebb tekerni Kövér László, aki felszólította a képviselőket, üljenek vissza helyükre, majd hozzátette:

És ez a frakcióvezetőkre is vonatkozik!

Tockos után barack

Az LMP-s Szél Bernadett ma nem retiküllel, hanem kosárral jött törvényt hozni.

Fonott készségében lapult krumpli, hagyma, fokhagyma, alma, barack, ám mind-mind külföldi finomság.

Szél felrótta az agrárállamtitkárnak, hogy idegen zöldséget, gyümölcsöt kénytelen vásárolni a magyar, majd a kosarat a tárcavezető elé helyezte. Fazekas Sándor azzal válaszolt, hogy kormányunk támogatja a haza termelést. A viszonválasz Sallai R. Benedeké lett, aki úgy érvelt, ha a magyar tej nem dupla annyiba kerülne, mint a szlovák, tán vásárolnák is honfitársaink.

Novák Elődöt kizárta a Jobbik frakciója

Közben odakint is zajlott az élet: ahogy külön cikkünkben bővebben is megírtuk, a Jobbik mai frakcióülésén Vona Gábor pártelnök bizalmi szavazást kért Novák Előd ellen.

Másfél órás vitát követően a jelen lévő huszonnégy képviselő – 18 igen, 4 nem és 2 tartózkodás mellett – Novák Elődötkizárta a frakcióból.

Novák mától jogilag független képviselő, ám – bár a mandátum jog szerint a képviselőé, vagyis pártja azt tőle el nem veheti – ígéri, a Jobbiknak tett esküjének megfelelően visszaadja azt. A Novák-ügyet szerdán a párt országos elnöksége is tárgyalja, akkor dől el, ki foglalhatja el a megüresedett helyet.

Tessék meggyógyulni

Szomorú hír, hogy az ülés kezdetén mentőt kellett hívni Rubovszky Györgyhöz. A mellkasi fájdalomra panaszkodó kereszténydemokrata képviselőt az ülésterem melletti folyosón látták el, oxigénmaszkot helyeztek rá.

Rubovszky György eszméleténél volt, amikor hordágyra tették, az orvos kérdésére, hogy jobban van-e, bólintott.

Orbán a színen

Nyuszi! Nyuszi! Nyuszi!

Orbán Viktor kiáltott fel így, amikor Rogán Antal – a szoci Demeter Mártának válaszolva – azzal vádolta a parlamentben az MSZP-seket, hogy „ülnek, mint az a bizony dolog a fűben”.

A miniszterelnök ma beült a patkóba, hiszen kérdésekre válaszol, így fordulhatott elő, hogy etológiai mankót nyújthatott kedves, kakihasonlatba tévedő miniszterének.

Ezt követően a miniszterelnök lényegében hasba rúgta a frakcióvezetést Vona elnöktől hamarosan átvevő jobbikos Volner Jánost, lepofozta a szoci Bangóné Borbély Ildikót, lezsúrpubizta a radjobbosokat, ő maga pedig begyűjtött egy zsoldos jelzőt. Erről bővebben itt olvashatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik