Belföld

“Anyázásért” verte halálra élettársát egy nő – 14 évet kapott

"Szükségtelen brutalitással és rendkívüli embertelenséggel" követte el a bűncselekményt.

Emberölésben bűnösnek talált a Tatabányai Törvényszék szerdán egy nőt, aki a vád szerint “szükségtelen brutalitással és rendkívüli embertelenséggel” halálra verte élettársát. Tizennégy év börtönnel sújtották, ám az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védő ugyanis enyhítésért fellebbezett, az ügyész pedig gondolkodási időt kért.

Az ítélet szerint az asszony 1995. óta élt élettársi kapcsolatban későbbi áldozatával, akivel 2010-től egy telken lakott szívességi használóként. Mindketten ittak, a férfi alkalmi munkát végzett, a nő pedig “kukázásból” szerzett pénzt, illetve kapott segélyt is. Tavaly márciusában részegen összevesztek, a férfi szidni kezdte párját és családját, és azt mondta neki, hogy a “kurva anyád”.

Az ittas állapotban lévő  asszony emiatt dühös lett és a tűzhely mellől felkapta a hamuzásra használt csaknem 90 centiméter hosszú és 1,5 centimézer átmérőjű vékony vasrudat, amellyel test szerte ütlegelni kezdte élettársát, beleértve a fejét is. Az áldozat koponyáját csaknem 16 erőbehatás érte, a nő az orrát is eltörte. Megütötte mindkét szemét, az alsó ajkát, jobb mellkasfelét és bal oldali hastájékát is legalább háromszor. Ezeken túl jobb oldalának mellkasi és baloldalának hasfali részére is legalább 5-ször lesújtott – vagy megrúgta, vagy ököllel verte. A férfi földre került, nyöszörgött és a fejét fájlalta. A nő próbálta feltenni az ágyra, de nem tudta, így ott hagyta és lefeküdt aludni.  Reggelre élettársa meghalt. A nő a telekhez közeli gyárhoz ment és szólt a biztonsági őröknek.

Az áldozat halála az agyi agytörzsi zúzódás következményes keringés és légzésbénulás miatt állt be.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik