Belföld

Egy állami intézmény 340 millióval többet fizetett két szállodáért, mint amennyit azok papíron érnek

A Türr István Képző és Kutató Intézet két szállodát vett 500 millió forintért, összesen 340 millióval többért, mint amennyit papíron érnek, tudta meg az RTL Híradó. Egyik ilyen a mezőzombori Bortó Panzió, amit tavaly decemberben a Türr István Intézet 112 millió forintért vásárolt. A cég, akitől vásárolták 32 millió forintra értékelte saját ingatlanját, az állami intézmény azonban ennél legalább 80 millióval többet fizetett.

Zalaszentlászlón, a Bird Song Hotel esetében is hasonló a helyzet, csak más a mérték. A Türr István Intézet ezért 388 millió forintot fizetett, pedig a cégnek papíron csak 129 millió forint értékű ingatlanja volt, vagyis

a Türr Intézet itt is többet fizetett legalább 259 millió forinttal. 

A Türr Intézet két héttel azelőtt vásárolta meg az ingatlanokat, hogy lejárt volna egy uniós pályázat határideje, amiből erre pénzt hívhattak le. Az intézmény 17 képzési központot működtet, amelyekben a hátrányos helyzetű, tartósan munkanélküli embereket képzik.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma érdemben nem válaszolt az RTL kérdései. A szerződéseket délutánra eltávolították az intézet honlapjáról.

Az LMP szerint már megint a hátrányos helyzetű emberek járnak rosszul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik