Belföld

Tizenhét évet kapott a férfi, aki megölte és elásta a disznóólban ismerősét

tét a sertések túrták ki a földből. Első fokon kevesebbet, tizennégy évet kapott.

Súlyosbították másodfokon annak a férfinak a büntetését, aki  megölte ismerősét még 2012 őszén és elásta a disznóólban. A Debreceni Ítélőtábla hétfőn tizenhét év börtönnel sújtotta a támadót. Első fokon tavaly októberben tizennégy évet szabtak ki rá. Az ítélet jogerős.

A férfit 2012 szeptemberében feljelentették szomszédai, miután részegen  megfenyegette őket hogy felgyújtja a házukat, illetve, hogy megöli őket.  A rendőrök házkutatást tartottak nála és nem is távoztak üres kézzel: egy  átalakított géppuskát, e gy sport távcsővel ellátott légpuskát és egy gázriasztó pisztolyt  is találtak. Miután arzenáljától elbúcsúzhatott, eldöntötte, hogy másképp védi meg magát, otthonát az esetleges behatolóktól.  Villanyvezeték rendszert épített ki az udvaron, a háza mellett, a telekhatáron belül. Az elosztóból a hálózati  áramot kivezette, majd a vezetéket egy a fákhoz és a tartóoszlopokhoz kifeszített dróthuzallal összekapcsolta. A dróthuzalt olyan  magasságban feszítette ki, hogy csak az oda behatoló ember vagy emberek  életét olthassa ki azzal, hogy ha az, a mellmagasságban az áram alá helyezett  szigeteletlen vezetékhez hozzáér. A rendszert – ami alkalmas volt arra, hogy öljön – 2012 október elejéig működtette éjszakánként.

A gyilkosság 2012 október 7-én történt, a férfi behívta magához ismerősét, hogy pálinkázzanak. Így is történt, de összevesztek valamin. A vádlott dühében egy bottal – nagy erővel – fejbe ütötte áldozatát, aki azonnal meghalt. Ezután meztelenre vetkőztette a holttestet és elásta a ház mögött lévő disznóól egyik rekeszében. Néhány nappal később azonban az állatok kitúrták onnan. Ekkor arra kérte vejét, hogy hívja fel a rendőrséget, és mondja meg nekik, talált egy koponyát.

A férfi végig tagadta bűnösségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik