Belföld

Gucci táskái miatt vehette elő a NAV Habony Árpádot

Ismeretes, hogy 2014 decemberében egy több százezer forintot kóstáló Gucci táskával a kezében vágott át a Parlament előtt a szegénység miatt demonstráló tömegen Habony Árpád, most pedig a 444.hu arról ír, hogy a miniszterelnöki talán-tanácsadónak lehetséges, hogy éppen Gucci-táskák miatt kellett magyarázkodnia az adóhatóságnál.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, 2015-ben a NAV vagyonosodási vizsgálatot indított Habony ellen, aki együttműködött a hatósággal és megindokolta, hogyan finanszírozza életét. Eszerint 2009 és 2013 között Andy Vajnától és Tombor Andrástól összesen 50 millió forintos kölcsönt kapott kamatmentesen.

Habony 2014-es akciója után egy nappal a londoni Heathrow repülőtér hármas várójában kapták lencsevégre, a kép tanúsága szerint egy Gucci bőrönddel igyekezett a British Airways Budapestre tartó járatára. A kép alapján úgy tűnt, hogy 600-700 ezer forint értékű bőröndöt gurított Habony, a méregdrága táskák miatt kért vagyonosodási vizsgálatot a PM Habony ellen. Persze az is lehet, hogy a NAV saját hatáskörben indított vizsgálatot, ekkoriban ugyanis még a Simicska Lajos embereként elkönyvelt Vida Ildikó vezette az adóhatóságot.

Éppen nemrég írtuk meg, hogy betiltották a Gucci-táskák reklámját. Ezért.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik