Pénzügy

Simicska állhatott Habony Árpád vagyonosodási vizsgálata mögött

A NAV – egy ellenzéki politikust is megelőzve – saját hatáskörben indított el egy vagyonosodási vizsgálatot Habony Árpád ellen 2015 elején. Valószínűleg ez lehetett Vida Ildikó NAV-elnök egyik utolsó intézkedése.

Az adóhatóság megállapította, hogy Habony 2009 és 2013 között összesen több mint 50 millió kamatmentes magánhitelt kapott Andy Vajnától és Tombor Andrástól.

A vizsgálatot akkor indították, amikor még a Simicska emberének tartott Vida Ildikó állt a hatóság élén, és amikor nagyon eldurvult a nyilvánosság előtt is kitört Orbán-Simicska-háború

– írta a Index.

A Simicska-kör és a Habony-Vajna páros ekkoriban több ügyben durván ütközött egymással. Ilyen volt a Tv2 tulajdonlása miatti csata 2015 októberében, ezt a csatát a Habony-Vajna páros nyerte. A simicskátlanítás másik áldozata néhány hónappal korábban, 2015 nyarán Vida Ildikó volt, le kellett mondania a NAV éléről, írták.

Ha valaki kölcsönre hivatkozik egy vagyonosodási vizsgálatban, jellemzően azt is vizsgálni kezdi a NAV, aki azt nyújtotta. Tombor András és Andy Vajna, Habony Árpád hitelezői azonban nem kívántak válaszolni az Index ezt firtató megkeresésére.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik