Belföld

Visszaadják a rakpartot, alaposan átszabják a Bécsi utat

Ne autózzon megszokásból belső Óbudán, jelentős változásokkal gyorsítják a forgalmat. Eközben végre átadják a budai alsó rakpart lezárt szakaszát is.

Péntek reggel végre átadja a forgalomnak az óbudai rakpart lezárt szakaszát a BKK, befejeződtek az árvízi helyreállítási munkák – közölték csütörtökön. Már ma este 8-tól elkezdik felszámolni a forgalmi korlátozásokat. Nagyon kell figyelni az autósoknak: a Margit hídi lehajtónál visszaáll a kétirányú forgalmi rend, a másik felhajtóra pedig nem lehet dél felől érkezve éles kanyarral rámenni.

A Flórián téri felüljárón marad a közlekedési rend: a belső sáv az Árpád hídra vezet, a jobb oldali sáv buszsáv, amit az Árpád fejedelem útja felé közlekedő autósok is használhatnak. Ismét kétirányú lesz az Árpád fejedelem útja, újra működni fognak a jelzőlámpák a Szépvölgyi út kereszteződésében.

Eközben a forgalmat segítendő a Szépvölgyi úton a Seregély utcától megszüntetik a buszsávot, lejjebb a Bécsi út felé pedig szélesítik a külső sávot, hogy könnyebb legyen a jobbra kanyarodó kocsikat kikerülni.

A villamosozók nem fognak örülni a következő döntésnek: a Bécsi úton a Zsigmond tér felől érkező autósok a Sajka utcától rámehetnek a villamossínekre, de csak ha egyenesen mennek tovább a Szépvölgyi úton. A jobb oldali sáv csak a jobbra kanyarodóké lesz. Szintén a Bécsi utat érinti, hogy tilos lesz jobbra kanyarodni innen a Szépvölgyire, mert ez gyakran okoz torlódást. A Bécsi út–Cserfa utca–Ürömi út, valamint a Bécsi út–Nagyszombat utca–Lajos utca útvonalat ajánlja a BKK.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik