Belföld
Arviz-Budapesten(960x640).jpg (árvíz, rakpart, dunai árvíz)

Jön az óbudai megadugó, egyirányúsítják a rakpartot

24.hu
24.hu

2016. 01. 02. 16:30

Május első napsugaraiban autózhatunk újra az Árpád híd környékén, az alsó rakparton dél felé. Nagy támfalépítés kezdődik, átszabják a környék közlekedését.
Korábban a témában:

Megszívja az, aki Szentendre felől jár be a fővárosba melózni, ugyanis a Szentendrei út egyik legjobb egérútját, a rakpartot hónapokra, április 30-ig lezárják. Szerencsére csak a dél felől menő forgalom elől zárják le,

ugyanis észak felé egyirányúsítják a Slachta Margit rakpartot.

A BKK közleménye azzal indokolja a radikális lépést, hogy a 2013-as hatalmas árvíz után ideje helyreállítani a megrongálódott támfalat az Árpád híd környékén. Ehhez viszont le kell zárni egy sávot. A munkálatok közel 280 méteres szakaszon zajlanak majd.

Az elbontott, rossz állapotú támfal helyére 7 méter mély alapozású, az előírásoknak megfelelő magasságú támfalat építenek, ráadásul hosszabban, mintegy 354 méteren. Vízzáró vasbeton lesz az anyag, ehhez 1200 köbméter betont és 55 tonna acélt használnak majd fel, hogy kibírja a jövő áradásait.

De lássuk, mi lesz a forgalommal!

Be lehet majd észak felől is hajtani a rakpartra, de ez csak a Hajógyári-szigetre vezető H-hídig lesz lehetséges, szóval zsákutca lesz a rakpart. A BKK terelőútként a Szentendrei út – Flórián téri felüljáró – Árpád fejedelem útja – Margit hídi lehajtó – Budai alsó rakpart útvonalat javasolja.

Más változásokkal is segítik majd a forgalom áramlását: új jelzőlámpaprogramok a Szentendrei úton, megnyitott buszsáv a Flórián téri felüljárón, egyirányúsított Árpád fejedelem útja a Zsigmond tér és a Textilgyár utca között (a központ felé).

A Budai alsó rakpart Margit hídtól délre eső lehajtóját egyirányúsítják a rakpart felé, így itt 2 sávon lehet majd lehajtani, valamint a Margit híd alól a lehajtóra 2 balra kanyarodó sáv lesz. A rakparton délről észak felé közlekedőknek a Margit hídtól északra eső felhajtó használatát engedélyezik. Fontos, hogy a visszakanyarodás miatt csak 6 méternél rövidebb járművek tudják majd ezt a lehetőséget használni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kállósemjén, 2018. január 17.
Rendőrök helyszínelnek egy ukrán lajstromjelű AN-2 típusú repülőgép mellett Kállósemjén határában 2018. január 17-én. A repülőgépen 11 bevándorló jutott be Magyarország területére január 15-én este. A rendőrök jelentős erőkkel, nyomkövető kutyák és hőkamerák segítségével terepkutatást végeztek, majd rövid időn belül elfogtak három afgán és nyolc vietnami állampolgárt, akiket őrizetbe vettek.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Megannyi rejtély övezi a migránsszállító repülőt

Kommentek

Migrants make their way through the countryside after they crossed the Hungarian-Croatian border near the village of Zakany in Hungary to continue their trip to north on October 16, 2015. Hungary said it will shut its border with Croatia at midnight, closing a major entry point for migrants bound for northern Europe, weeks after a similar move on its Serbian frontier triggered clashes with refugees.    AFP PHOTO / HANNA SONIA / AFP PHOTO / HANNA SONIA
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.