Belföld

Büszke az ügyészségen lövöldöző férfira édesanyja

"Mondtam neki, úgy csinálja, hogy jól sikerüljön. De jobban is mehetett volna" - mondta.

Büszke a kiskunhalasi ügyészségen géppisztollyal lövöldöző férfira az édesanyja. A Blikk az írja, Ilona tudta, mire készül a fia, és nem is próbálta lebeszélni tervéről. Azt mondta a lapnak, megérti Jánost, aki kikészült az őt ért méltánytalanságok miatt. “Mondtam neki, úgy csinálja, hogy jól sikerüljön. De jobban is mehetett volna” .

Azért ad igazat fiának, mert ő és egész családja úgy érzi, többször is cserbenhagyta őket az igazságszolgáltatás. “Valami rosszakarója egy csőbombát vitt a házhoz. Volt neki egy haragosa, aki még nyomoztatott is utána. Nem tudom, hogy meg akarta-e ölni Jánost, vagy csak gyanúba akarta keverni, de elég az hozzá, hogy a bomba felrobbant. Majdnem odalett a fiam. A rendőrség mégsem a tetteseket kereste, hanem a fiam után kezdtek nyomozni” – állítja.  Az asszony szerint emiatt járkált mindig a bíróságra, de teljesen mást írtak le a vallomásában, mint amit ő valójában mondott a tárgyalóteremben. Felvette magnóra, össze lehet hasonlítani a kettőt, ám a bíróság mégsem vette komolyan a panaszát. A nő azt mondja, ez volt az utolsó csepp a pohárban.

Az asszony nem tartja különösnek, hogy Jánosnak géppisztolya volt. “Tudja itt azt mindenki, hogy a szerb határon 60-70 ezer forintért lehet venni. Én is veszek egyet most, hogy egyedül kell megvédenem magam. Ha már a törvény nem véd meg minket”.

A lap arról is ír, hogy a férfi búcsúlevelet hagyott a tanyán, mielőtt elindult az ügyészségre. „Ha már el kell mennem, ne menjek egyedül, viszek magammal néhány korrupt, bűncselekményeket eltussoló bűnözőt is, hogy mással már ne tudják azt megtenni, amit velem” – áll a levélben.

HalasInfo.hu információi szerint reggel 9 óra körül egy férfi kezdett lövöldözni az ügyészség épületében. A portál szerint a támadó egy Kalasnyikov típusú géppisztollyal lépett az épületbe, és a vezető ügyészt akarta megölni. Az irodájába azonban nem jutott fel, mert biztonságiaknak sikerült megfékezniük, de közben 4-5 lövést is leadott. Végül egy rendőr bilincselte meg a támadót. A portál szerint a támadó elájult, ezért mentőt is hívtak. Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az este után azt mondta, a lövöldözőt a kiérkező rendőrök lefegyverezték, az elsődleges információk szerint senki sem sérült meg.     Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség a rendőrséggel együttműködve jár el, az esetről a későbbiekben adnak tájékoztatást, amint a nyomozás érdekei lehetővé teszik.

Téglás Péter vezető ügyész a támadás után a helyszínen azt mondta, “a biztonsági őr és ő maga is ünnepelhet, mert újjászülettek” – írta a HalasInfo.hu. Bicskei Ferenc, az Országos Bírói Tanács tagja a Szekszárdi Törvényszék szerdai összbírói értekezlete előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek és a Járásbíróságnak helyet adó épület folyosóján ismerete szerint 10-15 töltény nyomát látták. Közölte, a férfi gépfegyverrel érkezett, amit a beléptető kapu előtt vett elő. Az épületben két biztonsági őr dolgozik, elsődleges információk szerint a támadó az egyiket túszul használhatta, a másiknak ugyanakkor sikerült lefegyvereznie, eközben dulakodtak, és lövöldözés is volt. Bicskei Ferenc elmondása szerint a férfi “régi panaszos ügyfél”, aki korábban rendszeresen nyomdafestékkel nem tűrő szavakkal illette a bíróságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik