Belföld

Hidegvérrel gyilkoltak a somogyi tinik

pusztaszemesi gyilkosok (Array)
pusztaszemesi gyilkosok (Array)
Eldöntötték, hogy megölik a tehetős férfit, akit többször megloptak. Huszonnyolc ütést mértek rá, majd tüzet gyújtottak az áldozat körül.

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette – emiatt emelt vádat az ügyészség két fiatal ellen, akik megöltek egy idős embert tavaly nyáron pusztaszemesi otthonában. Hamarosan bíróság elé állnak, tárgyalásukat előzetes letartóztatásban várják.

A vádirat szerint – az akkor 17 illetve 20 éves – fiatalok a gyilkosság előtti napokban, de még a halálos támadás napján is elmentek áldozatuk otthonába, hogy meglopják. Tudták, hogy jó anyagi körülmények között él és pénzt tart otthon. Június 30-án 6 ezer forintot sikerült szerezniük, ekkor egy gyereket is magukkal vittek.  Kevesellték a pénzt, ezért eldöntötték, hogy visszamennek, és megölik a Franciaországból hazatelepült nyugdíjast, holttestét pedig eltüntetik.

Amikor odaértek a házához, amikor az idős férfi nem volt otthon, így bemásztak és értékek után kutattak. Amikor a tulajdonos megérkezett, elrejtőztek. Megvárták, hogy belépjen a szobába, majd lecsaptak: a kamasz  egy sörösüveggel többször megütötte az orrát és a fejét, majd a megtántorodó férfit mellkason rúgta, amitől az áldozat hanyatt esett. A sörösüveg eltört, ezért felkapta az idős ember járóbotját és azzal rontott neki. Eközben cinkosa egy mikrohullámú sütőt dobott rá, majd egy fa széket többször nekivágott, olyan erővel, hogy a bútor kettétört.  Ketten összesen 28 ütést mértek a férfira.

A fiatalok ezután 20 ezer forint értékű zsákmányt szedtek össze,  fényképezőgépet, mobiltelefont, ékszereket és karórát , de a pénzt – 370 ezer forintot, amit az idős férfi egy bőr   hónaljtokban tartott – nem találták meg.

Mielőtt elmenekültek a helyszínről, hígítót locsoltak szét a magatehetetlen állapotban lévő férfi körül, és meggyújtották azt. A még életben lévő férfit a tűzoltók menekítették ki a házból, ám nem sokkal később, még a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A Somogy Megyei Főügyészség szerdai tájékoztatása szerint a tinédzser felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el a bűncselekményt, de társa is visszaesőnek számít. Előbbit fiatalkorúak börtönébe küldenék, idősebb cinkosát pedig fegyházba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik