Belföld
Budapest, 2014. október 6.
G. Fodor Gábor, az alapítvány stratégiai igazgatója a Századvég Alapítvány Nemzeti Érdek című folyóirata Budapest különszámának bemutatóján a budapesti Design Terminálban 2014. október 6-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Elfogulatlan vizsgálatot ígér az ELTE G. Fodor ellen

24.hu
24.hu

2016. 02. 16. 19:32

A kormánypárti trashportál főszerkesztője korábban azt mondta: nem jelenik meg az etikai bizottság előtt.

Jogszerűen, szakszerűen, demokratikusan és befolyásmentesen folytatja le a G. Fodor Gábor elleni etikai vizsgálatot az ELTE – ezt a Magyar Nemzet megkeresésére közölte az egyetem rektori kabinetjének kommunikációs irodája. Hozzátették: ezen követelményeknek való megfelelés jegyében az eljárás lezárultáig továbbra sem kívánnak nyilatkozni.

A vizsgálatot azért indították, mert G. Fodor Gábor egy Habony Árpád résztulajdonában lévő, kormánypárti politikai bulvároldal főszerkesztőjeként szexista, rasszista, mások személyiségi jogait és emberi méltóságát sértő tartalmaknak adott teret, egyebek mellett Tóbiás József MSZP-elnök családjának rágalmazó, személyeskedő lejáratásával.

G. Fodor, aki az ELTE Politikatudományi Intézetének fizetés nélküli szabadságon lévő oktatója, az MTI-n keresztül közölte, hogy nem jelenik meg az intézmény etikai bizottsága előtt, mert szerinte nem várható az ügy elfogulatlan megítélése.

A Magyar Nemzet felidézi, hogy az ELTE etikai kódexében az olvasható: „Amennyiben a kifogásolt viselkedés súlyossága oly mértékű, az egyetem kezdeményezheti vezetői megbízatás visszavonását, a vétséggel összefüggő vagy általában valamennyi testületi tagságtól való megfosztását, illetve a tagságból meghatározott időtartamra történő kizárását.”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Bielik István / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.