Belföld

Sztrájkba lépnek a miskolci tömegközlekedési dolgozók

Jövő szerdától határozatlan időre hirdettek munkabeszüntetést.

Sztrájkot hirdettek a miskolci tömegközlekedési dolgozók, február 17-től határozatlan ideig tart a munkabeszüntetés – írja a Boon.hu.

A dolgozókat tömörítő három reprezentatív szakszervezet közlése szerint egyebek mellett a beígért, de elmaradt tavalyi béremelést, az évek óta visszatartott prémiumot, a diszkrimináció megszüntetését, valamint a szakszervezetekkel való rendszeres, kulturált egyeztetést akarják kikényszeríteni.

Az érdekképviseletek már korábban kollektív munkaügyi vitát indítottak, de egyezség a törvényben előírt hétnapos határidőn belül nem született. A szakszervezetek már bírósági döntés birtokában fogtak hozzá a munkabeszüntetésre való mozgósításhoz, megtették a sztrájkbejelentést is a munkáltató felé.

A dolgozók a bejelentésben azt is kifogásolták, hogy a munkáltató médiakampányt folytatott a munkavállalók meggyőzése és a szakszervezeti vezetők megfélemlítése, lejáratása érdekében. Javasolták ugyanakkor, hogy haladéktalanul állítsanak fel munkacsoportot, melyben a munkáltató és a szakszervezetek egyenlő létszámban képviseltetik magukat, hogy biztosítsák a zökkenőmentes gyakorlati lebonyolítást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik