Belföld
Kecskemét, 2015. január 15.
Fogvatartott a bizonyítványát nézi a kisteljesítményű kazánkezelő képzést követően, amelyen 14 elítélt tett sikeres vizsgát, a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, Kecskeméten 2014. január 15-én. A 280 órás, OKJ-s bizonyítványt adó képzést európai uniós forrásból finanszírozta az intézet.
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Kecskeméti igazgatócsere: kisebb diadalt arattak az ellenzők

24.hu
24.hu

2016. 01. 20. 15:35

A háborút még nem nyerte meg a tiltakozó tantestület/diákság/szülők, de egy csatát igen: a másik jelölt visszalépett a Bányai Gimnázium igazgatójelöltségétől.
Korábban a témában:

22 évig vezette Lukács Lajos a kecskeméti Bányai Júlia Gimnáziumot, aztán egyik nap úgy döntött a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK), hogy ideje mennie. Ez tavaly májusban történt, de a vége folyamatos tiltakozás lett. Az igazgató leváltását mindenki ellenezte, akinek nincs köze a politikához: az iskola vezetése, a tanári kar, a szülők és a diákok is.

Most azonban a Baon szerint végre győzött a forradalom, hisz a Lukács melletti alternatíva, Szilágyi Piroska Tünde visszavonta pályázatát. A döntése egyik oka lehet, hogy a gimnázium közalkalmazotti tanácsa a múlt héten egyenesen Balog Zoltán emberi erőforrási miniszternek írt nyílt levelet, hogy ne távolítsa el Lukácsot. Azt nem tudni, Lukácsot kinevezik-e a megye legjobb középiskolájának élére ismét, mindenesetre Szilágyi így kommentálta a visszalépését:

a pályázat kapcsán a vita, az országos politikai szintet is elért támadások már nem az intézményvezetői beosztás betöltéséről szólnak, hanem a Klik és a politika elleni támadásról.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.