Közélet

Visszahívták helyettesnek az elutasított iskolaigazgatót

Vezető nélkül maradt egy kecskeméti gimnázium, mert az önkormányzatnak és a Kliknek nem felelt meg az intézményt 22 éve irányító igazgató.

Egyetlen vezetője sem maradt a kecskeméti Bányai Júlia Gimnáziumnak, miután helyetteseket sem sikerült kinevezni a múlt héten – írja az Index. A Kliknek nem felelt meg az intézményt 22 éve vezető Lukács Lajos pályázata, igazgatóhelyettesnek viszont visszahívták volna.

Az ügy azzal kezdődött, hogy a kecskeméti képviselő-testület nem támogatta, hogy Lukács vezesse tovább az intézményt, hiába tiltakoztak, és tiltakoznak azóta is a szülők, diákok, valamint a tantestület. A tavaly kiírt első pályázaton csak Lukács indult, azt a Klik eredménytelennek nyilvánította, a másodikon pedig Szilágyi Tünde Piroska mellett döntöttek, aki ki sem töltheti mandátumát, mert előbb éri el a nyugdíjkorhatárt.

Az új igazgatót Balog Zoltán miniszter még nem nevezte ki, januárban viszont az intézményt szeptember óta vezető igazgatóhelyettesek mandátuma is lejárt. A Klik erre felkérte Lukács Lajost, hogy az intézmény működőképességének megőrzése érdekében vállalja el az egyik igazgatóhelyettesi pozíciót. Lukács ezt elutasította, ahogy az egyik igazgatóhelyettes is, akit arra kértek, hogy folytassa a munkát az új igazgató megérkezéséig.

A félév lezárása és a felvételik miatt komoly problémát jelent, hogy vezető nélkül maradt az intézmény, végül az a megoldás született, hogy a két eddigi helyettes hajlandó folytatni, de csak közösen.

A Bányai egyébként a középiskolai rangsor szerint a megye legjobb gimnáziuma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik